Actual

Prognoza meteo actualizată! Meteorologii au emis trei avertizări Cod Galben de vremea rea

sursă foto: capital.ro
FOTO: capital.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis trei alerte de vreme vrea. Codul galben de ninsori și viscol intră în vigoare în seara această și este valabil până luni la ora 15. De asemenea, meteorologii au menținut alerta de ploi puternice la munte, ninsori și viscol.

Trei alerte de vremea rea au fost emise sâmbătă de Administrația Națională de Meteorologie valabile de sâmbătă seara până luni ora 15:00.

ANM a emis trei coduri de vreme rea

Prim avertizare de Cod galben intră în vigoare astăzi la ora 23 și expiră duminica la ora 18. Se anunță ninsori masive și strat de zăpadă consistent.

Aversele sub formă de ninsoare se vor depune într-un strat însemnat de zăpada, în special în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali precum și la altitudinile ce depășesc 1700 de metri. În regiunea Carpaților Meridionali se vor înregistra intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 de kilometri/h și viscol.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mai mici de 1700 de metri vremea va fi caracterizată prin averse sub formă de precipitațiii iar pe alocuri vor fi depuneri de polei.

Cea de-a doua alertă emisă de Autoritatea Națională de Meteorologie intră în vigoare începând cu sâmbătă ora 23:00 și este valabilă până duminică ora 18:00. Se anunță ninsori abundente și se va depune un strat de zăpadă consistent în special în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț.

Zăpada se va depune în straturi de până la 20 de centimetri

În județele menționate, prognoza meteo indică faptul că vremea va fi caracterizată prin ninsori abundente care vor forma un strat de zăpadă de 10-12 centimetri. Aceeași avertizare este valabilă și pentru nordul Moldovei în special în județele Neamț și Suceava.

Banatul, Crișana, Maramureșul și restul Transilvaniei vor avea parte de precipitații mixte, moderate cantitativ.

În zonele de sud și sud-est, va ploua temporar, iar duminică, în cursul amiezii și seara, ploile vor cădea sub forme de averse. Pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

A treia avertizare Cod Galben emisă de meteorologi este caracterizată prin ninsori abundente care vor duce la formarea unui strat de zăpadă consistent de până la 20 de centimetri. Vor fi vizate în special regiunea Banatului, a Crișanei, Maramureșul, cea mai mare parte a Transilvaniei precum și jumătatea de nord a Moldovei. Alerta va intra în vigoare duminică ora 18:00 și este valabilă până luni ora 15:00.

În Capitală termometrele vor indica 17-18 grade Celsius

La nivelul Capitalei, temperaturile vor crește. Bucureștenii se vor bucura de temperaturi de până la 17 grade Celsius, cu 10 grade mai mult decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile minime vor fi pozitive cuprinse între 3 și 7 grade Celsius. În general, vremea va fi înnorată, iar seara vor fi condiții de ploaie.

În principalele orașe din țară, temperaturile maxime înregistrate în cursul zilei de mâine vor oscila între 4 și 18 grade Celsius.

În Timișoara, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Alba Iulia și Botoșani vremea va fi rece cu valori termice maxime care nu vor depăși 4 grade Celsius. Sunt șanse foarte mari să plouă. Vântul va sufla ,moderat cu viteze ce nu vor depăși 11 kilometri pe oră.

Spre deosebire de zonele menționate, în Craiova, Târgu Jiu, București, Ploiești, Constanța, Galați și Buzău valorile maxime vor fi ceva mai îngăduitoare, acestea vor oscila între 12 și 18 grade Celsius, de asemenea și în aceste zone vântul nu va prezenta intensificări, potrivit antena3.ro.