Actual

Cum va fi vremea la începutul verii în România. Prognoza meteo lunară a ANM

Prognoza meteo ANM
sursa foto: allafrica.com

Vine vara, cel puțin asta arată meteorologii ANM care au prezentat recent prognoza meteo lunară. Pentru luna iunie, începutul verii în România, experții în meteo au arătat că temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale.

Astfel, în primele trei săptămâni din iunie mai multe regiuni din țară se vor bucura de vreme frumoasă și temperaturi ridicate, asta după ce am avut o primăvară mai rece decât de obicei.

Cum va fi vremea în iunie în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis recent cum va fi vremea la începutul verii în România, iar veștile sunt dintre cele mai bune la nivel național, fiind un moment extrem de prielnic pentru concedii timpurii.

Astfel, în ultima săptămână din luna mai, adică 22.05.2023 – 29.05.2023, experții ANM arată că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Totuși, vom avea parte și de ploi, asta după ce regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice şi local la munte, dar şi deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

De la început de iunie să încălzește serios

De asemenea, conform informațiilor oferite, în săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023, adică fix la începutul oficial al verii, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Mai mult, cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, dar şi deficitară în nord-vest şi centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, mai arată ANM.

Vara vine devreme în România

Ulterior, în săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023, Administrația Națională de Meteorologie mai transmite că temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

În același timp, nu scăpăm de ploi, iar regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi local deficitar în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vreme  bună de concediu

Informațiile ANM prezintă cum va fi vremea până în data de 19.06.2023, atunci când mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, iar cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în regiunile sud-estice, vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, conchide ANM prognoza meteo lunară pentru România.