Lifestyle

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Prognoza meteo ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele următoare, iar începând de săptămâna viitoare vom înregistra maxime de până la 28 de grade Celsius.

„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice.”

Cu toate acestea, înainte de aceasta, se preconizează emiteri de atenționări meteorologice de Cod galben. Aceste avertismente sunt în vigoare până mâine, la ora 23:00, pentru regiunile sudice ale Banatului, Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali.

Conform ANM, temperaturile și cantitățile de precipitații vor cunoaște variații săptămânale. În săptămâna curentă, temperaturile se vor menține sub medie în cea mai mare parte a țării. Totuși, spre sfârșitul lunii mai, se așteaptă revenirea la temperaturi normale pentru această perioadă. În debutul verii, temperaturile vor fi ușor peste medie în întreaga țară, conform  Antena3 CNN.