Actual International

Cum vor politicienii americani să câștige electorat. Democrații întind covorul roșu pentru influencerii din social media

Cum vor politicienii americani să câștige electorat. Democrații întind covorul roșu pentru influencerii din social media
Casa Albă/Adam Schultz

Jurnaliștii au intrat în interiorul încercării elaborate a democraților de a curta influencerii din social media și au aflat cum încearcă politicienii americani să câștige electorat și desigur voturi. Despre eforturile și ofertele lor, în cele ce urmează.

Cum vor politicienii americani să câștige electorat. Democrații întind covorul roșu pentru influencerii din social media

În dorința de a câștiga electorat și respectiv voturi, democrații americani, mai nou, îi curtează la propriu pe influencerii TikTok. Ce le oferă acestora?  O excursie gratuită la D.C., o discuție privată cu Obama și o oră în Biroul Oval cu Biden.

Prin urmare, democrații întind covorul roșu pentru influencerii din social media care le pot asigura electoratul necesar pentru conducerea statului american.

Președintele Biden a petrecut mai mult de o oră în această săptămână la Casa Albă cu opt vedete TikTok, care au un număr total de peste 67 de milioane de urmăritori. Influencerii au fost aduși la Washington în speranța că postările lor vor atrage voturi pentru democrați la alegerile parțiale din 8 noiembrie.

Pe lângă întâlnirea din Biroul Oval, creatorii TikTok au avut o sesiune cu fostul președinte Barack Obama, au făcut un tur al Curții Supreme și al Capitoliului și s-au întâlnit cu liderii Comitetului Național Democrat și ai Comitetului Democratic de Campanie pentru Congres, principala ramură de campanie a democraților din Camera Reprezentanților.

Călătoria, care a fost organizată de DNC, a fost cel mai vizibil efort de până acum al democraților care au încercat să profite de vasta audiență a TikTok pentru a influența alegerile de la mijlocul mandatului și este posibil să se dovedească controversată în rândul republicanilor, mulți dintre ei criticând dur proprietatea chineză a TikTok.

Fostul președinte Donald Trump a ordonat la un moment dat închiderea TikTok în Statele Unite, apoi a încercat să forțeze vânzarea operațiunilor americane. Aceste eforturi au eșuat, însă, deși republicanii au continuat să acuze aplicația că reprezintă pentru țară o reală amenințare.

Între timp, TikTok a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori de către utilizatorii din Statele Unite și a depășit Facebook și Instagram de la Meta pentru a deveni aplicația de socializare cu cea mai rapidă creștere din statul american, potrivit Washington Post.