Actual

Dacă în România a mâncat sarmale, la Chișinău a ”servit” desertul. Macron la cofetărie cu Maia Sandu

Dacă în România a mâncat sarmale, la Chișinău a ”servit” desertul. Macron la cofetărie cu Maia Sandu

A stat cu soldații din armata țării sale, a mâncat cu ei din casolete. În România, Macron a preferat renumitele sarmale și mămăliguța, unică, românească. Dar, la Chișinău, Maia Sandu i-a oferit desertul. Și s-au oprit, desigur, la o cofetărie despre care se spune că este ”Micul Paris” din inima Chișinăului.

Dacă în România a mâncat sarmale, la Chișinău a ”servit” desertul. Macron la cofetărie cu Maia Sandu

După întâlnirea și conferința de presă comună pe care cei doi lideri au avut-o, Emmanuel Macron și Maia Sandu s-au plimbat prin centrul Chișinăului.

Emmanuel Macron și omologul său moldovean, Maia Sandu, au făcut o lungă plimbare pe străzile orașului Chișinău din Republica Moldova, a scris pe twitter Matthieu Karmann, jurnalist la departamentul politic al  TF1Info.

Acesta a postat și o filmare video prin care se vede cum cei doi președinți de stat merg, agale, la plimbare prin parcul central al Chișinăului. Amabil din fire, Macron a zâmbit încontinuu și a salutat cu o scurtă plecăciune a capului, pe toți trecătorii care au ieșit în calea grupului oficial. Filmarea, care are un fond muzical adecvat plimbării în aer liber, a atras atenția a peste șase mii de urmăritori pe pagina jurnalistului francez.

Pe parcursul plimbării, cei doi s-au oprit la o cofetărie. Despre această oprire au scris chiar cei de la cofetăria Creme de la Creme care au postat filmarea cu cele două personalități ce le-a trecut pragul. Iată ce au scris aceștia pe pagina lor de socializare:

”Ce zi extraordinară! Nu este mai mare onoare pentru o instituție gastronomică, decât să fie vizitată de Președintele Franței -una din cele mai exigente țări la capitolul artei culinare. Astăzi am fost vizitați tocmai de doi Președinți de Țară: Președintele Franței Emmanuel Macron Emmanuel Macron și Președintele Republicii Moldova Maia Sandu Grand Merci și Mulțumim mult pentru încredere!”

Această cofetărie se află în apropierea Parcului central. Despre ea, povestesc chiar reprezentanții ei, în postarea de pe pagina oficială.

”Restaurant și patiserie franceză, „Micul nostru Paris”, în inima Chișinăului. Începem să coacem când încă este întuneric afară și coacem toată ziua. Așa se bucură oaspeții noștri de lucruri delicioase și proaspete întotdeauna. Bucătarul nostru talentat creează mâncare franceză&internațională la prețuri cinstite. Suntem prietenoși și deschiși la minte”.

La finalul vizitei sale în R. Moldova, Emmanuel Macron a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în limba română:

Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chişinăului: vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Vom acţiona pentru a consolida şi mai mult relaţia dintre Franţa şi Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun şi multe de făcut împreună! Pe curând.

La rândul ei, Maia Sandu a scris și ea despre vizita istorică a președintelui francez la Chișinău, prin intermediul paginii de socializare.

L-am salutat, astăzi (15 mai 2022 n.r.), pe Președintele Franței, Emmanuel Macron, în prima sa vizită la Chișinău – și prima vizită a unui lider francez în țara noastră din ultimii 24 de ani…Prețuim parteneriatul moldo-francez, care are o dinamică excelentă în ultimii ani, și dorim să-l consolidăm în continuare, în interesul cetățenilor țărilor noastre”.

Foto: evz/tv8 (deschidere)/ Facebook: Emmanuel Macron și Creme de la Creme (interior)