Politică

Dacian Cioloș confirmă că își face un nou partid politic. „Îmi doresc să pot lucra cu oameni de încredere”

Dacian Ciolos

Ultimele zi au adus pe scena politică din România o mulțime de zvonuri cu privire la revenirea în politică a lui Dacian Cioloș. Chiar dacă a refuzat să ofere un răspuns concret, fostul șef al USR își dorește să poată lucra cu încredere alături de oameni cu care împărtășește aceeași viziune.

„Eu nu-mi doresc să am „partidul meu. Îmi doresc să pot lucra cu încredere (reciprocă) cu oameni cu care pot împărtăși obiective comune asumate”, a declarat Cioloș în stilul său caracteristic în urma ultimelor discuții din spațiul public!

După ce a reușit să îl învingă pe Dan Barna în lupta pentru șefia partidului, Cioloș a decis să demisioneze din cauza modului în care reformele sale erau blocate în interiorul partidului. În prima săptămână de la declanșarea crizei, prin depunerea demisiei lui Dacian Cioloș, aproximativ 400 de persoane şi-au dat demisia din USR, iar acum un număr de aproximativ 20 de parlamentari ar fi dispuși să îl urmeze.

Prin intermediul unei postări publicate pe pagina personală de Facebook, Dacian Cioloș a confirmat zvonurile apărute în presă în ultima perioadă, și își dorește să aibă în noul partid politic oameni de încredere, cu care poate poate împărtăși obiective comune asumate. Acesta a menționat și nevoia unei înțelegeri reciproce, valori ce i-au lipsit în USR:

„Din toată discuția provocată ieri cu „Cioloș își face partid”, am reținut în primul rând dificultatea multora de a trece dincolo de mitul „tătucului” care administrează organizații colective pe persoană fizică. Și, poate, nevoia altora de a avea pe cineva care să le poarte stindardul, de a-și asuma vorbe și fapte în numele lor. Așa cum alții nu concep că pot fi utili și eficienți chiar și atunci când nu mai sunt șefi sau nu controlează direct și nemijlocit o organizație, fie aceasta partid, ONG sau altă formă asociativă. Reflexul acesta de „partidul meu”, „ONG-ul meu”, „guvernul meu” riscă să ne țină conștiințele înlănțuite la peste 30 de ani de la căderea comunismului.
Eu nu-mi doresc să am „partidul meu”. Îmi doresc să pot lucra cu încredere (reciprocă) cu oameni cu care pot împărtăși obiective comune asumate și care să facă efortul de a mă înțelege, așa cum și eu trebuie să fac efortul de a-i înțelege.
Cred că această comunitate în care trăim – țara noastră – poate evolua în bine prin acțiunea comună, coordonată, bazată pe încredere cultivată a unor indivizi asumați,” a declarat Dacian Cioloș într-o postare publicată pe pagina de Facebook.