Actual International

Dan Rapoport, opozant al lui Putin, găsit mort în SUA. Soţia neagă varianta sinuciderii. Misterul din jurul morţii afaceristului

Dan Rapoport, opozant al lui Putin, găsit mort în SUA. Soţia neagă varianta sinuciderii. Misterul din jurul morţii afaceristului

Dan Rapoport (52 de ani),  un om de afaceri cu dublă cetăţenie letonă / americană, care a făcut o mulţime de bani în Rusia înainte de a deveni un critic al lui Vladimir Putin, a fost găsit mort în SUA. Bărbatul a fost cândva coproprietarul clubului de noapte din Moscova Soho Rooms şi o figură cunoscută în timpul protestelor din 1990 din Rusia. El a fost, de asemenea, implicat în evidenţierea subiectului privind presupusa corupţie din familia lui Vladimir Putin şi a avut legături cu opozantul de la Kremlin, Aleksei Navalnîi, aflat acum în închisoare, conform The Sun.

Dan Rapoport, opozant al lui Putin, găsit mort în SUA. Soţia neagă varianta sinuciderii. Misterul din jurul morţii afaceristului

Un critic anti-Putin, bancher cu dublă cetățenie, a fost găsit mort în SUA. „Spre marele nostru regret, soțul și tatăl fiicei noastre nu mai este printre noi”, a spus soția omului de afaceri.

Omul de afaceri cu cetățenie letonă-americană, Dan Rapoport, care a făcut o mulțime de bani în Rusia înainte de a deveni un critic al președintelui rus, Vladimir Putin, a fost găsit mort în Statele Unite ale Americii.

FOTO thesun.co.uk

Potrivit presei rusești, bancherul Dan Rapoport s-a sinucis la în SUA, la Washington DC

În cursul zilei de marți, 16 august 2022, fostul editor al revistei ruse Tatler a transmis că animalul de companie al omului de afaceri Dan Rapoport, un câine, a fost găsit într-un parc din apropierea locuinței lui având asupra sa un bilet de sinucidere și bani.

Vestea decesului lui Dan Rapoport, în vârstă de 52 de ani, a apărut pentru prima dată, marți, 16.08.2022, pe canalul Telegram rus al omului din showbiz Yuniya Pugacheva, fostul redactor al revistei Russian Tatler, care a transmis că afaceristul s-a sinucis, punctând că soția l-ar fi părăsit.

Ce a declarat soția lui Dan Rapoport

Contrar celor precizate de jurnalistul rus, într-o declarație pentru RBC, Alena (un virolog ucrainean), soția omului de afaceri a negat sinuciderea, menționând că „nu a existat niciun bilet, nicio sinucidere”. „Trebuia să ne întâlnim, el avea întâlniri și planuri”.

Alena a confirmat, însă, moartea soțului său: „Spre marele nostru regret, soțul și tatăl fiicei noastre nu mai sunt printre noi”.

De asemenea, Alena a negat și informația cu privire la separarea de soțul său.

Ea nu a precizat cauza sau locul morții, dar a spus că o anchetă este în curs, deși acest lucru nu a fost confirmat.

Informații, pe scurt, despre Dan Rapoport

Finanțatorul a fost cândva coproprietarul clubului de noapte de cult din Moscova Soho Rooms și o figură binecunoscută în timpul turbulențelor anilor 1990 din Rusia

De asemenea, el a fost implicat în evidențierea presupusei corupții a lui Vladimir Putin și a avut legături cu criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, aflat în închisoare.

Rapoport s-a mutat în Ucraina, la Kiev în anul 2016, unde s-a căsătorit cu Alena, un virolog din Kiev, care a născut o fată și a fost văzută ca fiind puternic pro-ucraineană.

Dan Rapoport a părăsit Kievul la începutul acestui an, 2022, după izbucnirea războiului, potrivit thesun.co.uk