Actual Lifestyle

De ce chestorul Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, contrar așteptărilor inițiale, NU va fi propus pentru arestare

De ce chestorul Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, contrar așteptărilor inițiale, NU va fi propus pentru arestare
EVZ

A fi sau a nu fi … arestat. Cam despre aceasta este vorba în acest zile, inclusiv la Cluj. DNA, DIICOT, lucrează intens la o anchetă. O fi exces de zel sau altceva, dar Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, contrar așteptărilor și recomandărilor inițiale, NU va fi propus pentru arestare.

Procurorul DNA Cluj, Mihai Birtoc, s-a făcut de ”cacao”. Ca să se ”scoată”, i-a dat lui Rus control judiciar, scrie Ziar-ul de Cluj care a obținut informații exclsive pe cazul dat. Despre aceasta, în cele ce urmează.

De ce Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, contrar așteptărilor inițiale, NU va fi propus pentru arestare

Infoactual a scris ieri despre reținerea lui Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, într-un dosar în care sunt cercetate alături de el și alte nume grele. Cel puțin așa stăteau lucurile joi, 20 octombrie 2022, după acțiunile intens mediatizate ale DNA.

Procurorul DNA Cluj, Mihai Birtoc, a mai dat o palmă acțiunii judiciare locale,

”cu ocazia falsului scandal de ieri când a dispus reținerea total abuzivă a fostului comandant al IPJ Cluj, Mircea Rus, împreună cu alți ofițeri de rang înalt din poliția clujeană. Referatul procurorului DNA Cluj este atât de subțire că nu ar fi rezistat în fața unui judecător dacă DNA Cluj ar fi propus arestarea preventivă. Ca să mai spele din rușinea impulsivă cu care a acționat, procurorul DNA Cluj a dat control judiciar pentru Mircea Rus,” au scris reporterii ziarului local.

Cu referire la procurorul de caz, Ziarul de Cluj, printr-o analiză proprie a ajuns la următoarea concluzie:

”Am înțeles că este un procuror #rezistac, un ”militant”, care a protestat față de deciziile de suspendare ale Laurei Codruța Kovesi, dar poate nu ar fi rău ca superiorii săi să se lămurească măcar ei înșiși, dacă domnul Birtoc e realmente competent în meseria sa, căci le-a distrus carierele altora, le-a călcat în picioare imaginea și viața cetățenilor, ca un mega-profesionist.”

Ce va face mai departe DNA rămâne de văzut.