Actual International

De ce Elveția a construit un tren lung de doi kilometri, condus de șapte mecanici. NOU record mondial. FOTO

De ce Elveția a construit un tren lung de doi kilometri, condus de șapte mecanici. NOU record mondial. FOTO
CNN/Captura video

Mii de spectatori au urmărit călătoria recordului mondial, desfășurată la sfârșitul lunii octombrie. Atunci un tren lung-lung a trecut în 46 de minute prin dealurile și văile de pe traseu, sub privirile uimite ale oamenilor.

De ce Elveția a construit un tren lung de doi kilometri, condus de șapte mecanici. NOU record mondial. FOTO

Compania de transport elvețiană Rhaetian Railway (RhB) a realizat cel mai lung tren de pasageri din lume a dominat cu succes sâmbătă după-amiază cei 25 de kilometri din Graubunden, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Trenul record are o lungime de aproape doi kilometri și este condus de șapte mecanici.

Foto: CNN/ Captura Video

Traseul recordului duce printr-un traseu montan solicitant până la Alvaneu, Elveția. Trenul cu 100 de vagoane care a urcat aproape 800 de metri în cele 46 de minute de călătorie prin Albula/Bernina, care a fost declarată obiectiv al patrimoniului mondial UNESCO, trecând prin tuneluri circulare și alte două bucle înainte de a traversa faimosul viaduct Landwasser.

Foto: CNN/Captură Video

Pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare a primei căi ferate din Elveția, industria feroviară a țării s-a reunit pentru a pune în mișcare cel mai lung tren de pasageri din lume – 100 de vagoane, 2 990 de tone și aproape doi kilometri lungime.

Format din 25 de trenuri electrice noi „Capricorn”, trenul de 1 906 metri, care a bătut recordul anterior, a avut nevoie de nici o oră (46 de minute) pentru a parcurge aproximativ 25 de kilometri pe spectaculoasa linie Albula, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, de la Preda la Alvaneu, în estul Elveției.

O capodoperă a ingineriei civile de renume mondial, linia de 62 de kilometri între Thusis și St Moritz a fost construită în doar cinci ani, deși a necesitat crearea a 55 de poduri și 39 de tuneluri.

Renato Fasciati, directorul companiei de transport RhB, a urmărit înregistrarea printr-o transmisiune în direct din Bergun. Într-un discurs, Fasciati a felicitat echipa ajutoare care au făcut ca tentativa să fie un succes. Aproximativ 400 de persoane au ajutat de buna derulare a proiectului.

După tentativa reușită, Elveția a primit un certificat de la Guinness World Records.