Actual International

De ce fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei se află pe lista persoanelor căutate. FOTO

De ce fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei se află pe lista persoanelor căutate. FOTO
wikipedia

Întâmplarea pe care o redăm în continuare face parte din seria ”ursul, când are miere pe aproape, nu poate să nu guste din ea”. Așa s-a întâmplat probabil și cu fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei. Și aceasta deoarece fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei se află azi pe lista persoanelor căutate în această țară.

De ce fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei se află pe lista persoanelor căutate. FOTO

Fostul șef al Băncii Naționale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, a fost plasat pe lista celor mai căutate persoane din țară de către Biroul Național Anticorupție, fiind suspectat de deturnare de fonduri de la Ukrgazbank, după cum a raportat luni, 24 octombrie 2022.

Biroul Național Anticorupție din Ucraina a anunțat că fostul șef al Băncii Naționale a fost plasat pe lista celor mai căutați, după ce Șevcenko a fost acuzat că a delapidat 200 de milioane de grivne de la Ukrgasbank.

Într-un comunicat al BNU, s-a arătat că, alături de Șevcenko, au mai fost declarați urmăriți, alături de Șevcenko, unul dintre vicepreședinții consiliului de administrație al Ukrgasbank și directorul adjunct al departamentului de lucru cu clienții corporativi VIP ai acestei instituții de stat – Denys Chernyshov și Elena Khmelenko.

„Ei au fost informați despre suspiciune la începutul lunii octombrie, dar într-un ordin special, deoarece nu se știa unde se află aceste persoane. De atunci, suspecții au ignorat convocările către anchetator, motiv pentru care au fost declarați urmăriți”, a raportat NABU.

La 6 octombrie, NABU l-a informat pe Șevcenko cu privire la suspiciune. Cazul se referă la perioada în care a fost președinte al consiliului de administrație al Ukrgasbank.

Foto: Telegram

La 6 octombrie, NABU l-a informat pe Șevcenko cu privire la suspiciune. Cazul se referă la perioada în care a fost președinte al consiliului de administrație al Ukrgasbank. Două zile mai târziu a fost acuzat de deturnare de fonduri la Ukrhazbank, după cum a relatat TSN. Doar că a dispărut!