Actual Politică

De la Florica, Klaus Iohannis transmite un mesaj liberalilor: Timpul luptelor politice interne a trecut

De la Florica, Klaus Iohannis transmite un mesaj liberalilor: Timpul luptelor politice interne a trecut
Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Şeful statului a mai spus şi că „drumul meu s-a despărțit de Partidul Național Liberal în 2014, când am preluat primul mandat de Președinte al României, dar în toți acești ani am rămas mereu alături de Partidul Național Liberal și Partidul Național Liberal alături de mine”.

„Drumul meu s-a despărțit de Partidul Național Liberal în 2014, când am preluat primul mandat de Președinte al României, dar în toți acești ani am rămas mereu alături de Partidul Național Liberal și Partidul Național Liberal alături de mine, pentru că, nu-i așa, ne unește aceeași credință puternică în valorile și principiile liberale. Acestea ne-au ghidat calea și cred că împreună am reușit să facem multe pentru consolidarea democrației în România, pentru parcursul său euroatlantic și pentru dezvoltarea sa”, a declarat Klaus Iohannis. (…) Din 2020, a spus Iohannis, traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu numeroase provocări și crize succesive sau chiar suprapuse.

De la Florica, Klaus Iohannis transmite un mesaj liberalilor: Timpul luptelor politice interne a trecut

 „Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României”.

Totodata, preşedintele Iohannis, a spus că prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației.

„Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului”.

Nicolae Ciucă: Orice persoană rațională are o trăsătură liberală. Se numește dorința de a face. Voiește și vei putea

La rândul său, președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că a fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice. „A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață”, a spus Nicolae Ciucă.

„Casa Brătienilor nu este doar un muzeu frumos, este un simbol viu și actual al valorilor liberale, care au reușit să reziste timpului. (…) A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață. Din acest punct de vedere, orice persoană rațională are o trăsătură liberală, pe care o va descoperi mai devreme sau mai târziu. Se numește dorința de a face. „Voiește și vei putea”, spun liberalii. De altfel, chiar dacă oamenii se declară a fi de stânga sau de dreapta, progresiști sau conservatori, atei sau credincioși, toți împărtășesc două nevoi fundamentale: nevoia de libertate și nevoia de prosperitate.