Lifestyle

De negrezut! Uite cum își recunosc câinii stapânul

De negrezut! În urma unor cercetări, oamenii de știință au anunțat cum își recunosc câinii stapânul. Ei spun că nu își recunosc stăpânii numai după miros, ci și după chipul lor. Specialiștii confirmă faptul că aceste animale sunt mult mai inteligente decât se crede.

Cercetătorii de la Universitatea Emory au realizat un studiu pentru a stabili dacă patrupezii își pot recunoaște după față stăpânii. În acest sens, aceștia au introdus șase câini în mașinării RMN, unde le-au fost arătate filmulețe cu fețe umane, fețe canine și obiecte. Astfel, au descoperit, că în momentul în care aceștia priveau fețele umane, o regiune din lobul temporal al acestora a început să reacționeze mai puternic, decât de obicei.

De negrezut! Fețele sunt stimuli importanț

„Pentru animalele sociale, fețele sunt stimuli importanți, purtând cantități impresionante de informații, precum identitate, sex, vârstă, emoții și intenții de comunicare ale altor indivizi”, a relatat autorul studiului. Deci, nu este surprinzător că există o atracție a câinilor pentru fețe.

Citește continuarea…