Actual Politică

De ce s-a retras Virgil Popescu din cursa pentru funcţia de prim vicepreşedinte al PNL

De ce s-a retras Virgil Popescu din cursa pentru funcţia de prim vicepreşedinte al PNL

Virgil Popescu şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL de la Poiana Braşov. În urma retragerii lui Virgil Popescu, singurul candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice a rămas Dan Motreanu, susţinut de liberalii din Ardeal. Şi pentru funcţia de vicepreşedinte pe probleme de apărare erau iniţial patru candidaţi, dar Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan s-au retras. Astfel, în cursă au rămas Vergil Chiţac şi Virgil Guran.

De ce s-a retras Virgil Popescu din cursa pentru funcţia de prim vicepreşedinte al PNL

În deschiderea şedinţei Biroului Exceutiv al PNL, Virgil Popescu a făcut anunţul retragerii din cursă.

”Am stat toată noaptea, până la 1-2, cu dvs. Dimineață m-am trezit devreme, ca să o luăm de la capăt. Am stat să mă gândesc, am stat să mă gândesc foarte bine, ce e mai bine pentru partid. Nu a fost deloc ușor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu, un prieten pe care-l știu încă de când am venit în PNL. Cred că e cel mai bine și cel mai înțelept este și va fi ca Dan să intre în BEx, ca Dan să facă parte din conducerea partidului”, a spus Virgil Popescu.

Virgil Popescu a luat această decizie, spun sursele noastre întrucât era convins că va pierde lupta cu Dan Motreanu, acesta ar fi avut sprijinul a peste jumătate din filiale.

„Mă bucur că suntem toți de acord că unitatea partidului stă în forța noastră, să fim cât mai mulți implicați. E păcat că până la această dată Dan nu a fost alături de noi. E un liberal mai vechi decât mine, a participat și a tras tot timpul la frâiele PNL. Dane, te rog să accepți să-mi retrag candidatura și să rămâi singur în această cursă”, a declarat Virgil Popescu.

La aflarea acestei vești președintele Nicolae Ciucă i-a transmis felicitările sale lui Virgil Popescu pentru gest. Virgil Popescu, ministru al Energiei, era preferat de către premierul Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Astăzi se aleg secretarul general, prim-vicepreşedintele şi un vicepreşedinte al PNL. Lucian Bode se pare că are rezervată funcția de secretar general al partidului, fiind singurul candidat.

Nicolae Ciucă: Trebuie să câștigăm încrederea electoratului

„Alegerile de azi sunt extrem de importante, deaorece ne completăm și definitivăm echipa de conducere, echipă care, împreună cu toți membrii PNL, va trudi să pună în practică programul partidului. Astfel, ca să câștigăm încrederea electoratului trebuie să ne bazăm pe principiile meritocrației, pe principiile reprezentativității, pe criterii de competență politică, integritate și profesionalism”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liberalii au primit un mesaj de unitate şi de la preşedintele Klaus Iohannis la aniversarea celor 147 de ani de la înfiinţarea Partidului Liberal.

„Dragi liberali, timpul luptelor politice interne a trecut. Cel puţin aşa cred eu şi cred că dvs vă doriţi acelaşi lucru. PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura conducere capabilă să garanteze o guvernare competenta care să ofere şansa unui succes electoral în viitor. Mai exact, în 2024”.