Politică

Breaking: Liberalii fierb. Am aflat funcțiile pe care și le doresc actualii miniștri în Consiliul Național

pnl
Arhivă

Liberalii sunt prinşi în febra alegerilor interne. Pentru a stabili toate detaliile, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a reunit Biroul Politic astăzi la Vila Lac 2.

20 mai, data până la care liberalii îşi pot depune candidaturile pentru funcţiile din Consiliul Naţional

Biroul Politic Naţional al PNL decis să convoace Liga Aleşilor Locali pentru data de 26 mai, care va avea loc în Poiana Braşov. La întâlnire vor participa cei peste o mie de primari liberali. De asemenea, Biroul Politic a decis şi convocarea Consiliul Naţional pentru data de 27 mai, a doua zi după Liga Aleşilor, tot la Poiana Braşov, cu participarea a 1.000 de delegaţi.

Lucian Bode vrea să fie secretarul general al PNL

Cu ocazia Consiliului Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. Candidaturile pentru aceste funcţii se pot depune până pe data de 20 mai.

Funcţia de secretar general este dorită de Lucian Bode, ministrul de Interne. Funcţia este vacantă, după demisia lui Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a lui Florin Cîţu, ne-au declarat surse din interiorul PNL. Pentru funcţia de prim vicepreşedinte al PNL, funcţie deţinută acum de Lucian Bode se luptă europarlamentarul Dan Motreanu, dar şi Virgil Popescu, ministrul Energiei. O altă funcţie vacantă este cea de vicepreşedinte, funcţie liberă după numirea lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte PNL.

De asemenea, sursele noastre ne-au declarat că există voci în interiorul partidului care militează pentru eliminarea din Biroul Executiv a tuturor oamenilor lui Florin Cîţu. La rândul său, Nicolae Ciucă nu este de acord, întrucât spun sursele noastre aceştia şi-au schimbat atitudinea faţă de domnia sa şi şi-au arătat tot sprijinul.

Discuţiile din cadrul Biroului Politic Naţional al PNL au vizat implementarea PNRR, mai exact stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor asumate de România, precum şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene.