International

Decizia Apple de a-și muta producția de iPhone din China în India este justificată

Decizia Apple de a-și muta producția de iPhone din China în India este justificată
EVZ

Apple își mută producția de iPhone-uri din China, cele mai recente modele urmând să fie produse în India de către un antreprenor local.

Decizia Apple de a-și muta producția de iPhone din China în India este justificată

China este, acum, cel mai mare producător de iPhone. South China Morning Post a scris despre mutarea fabricii Apple din China în India, vineri, 4 noiembrie 2022. Ideea mutării a apărut pe fondul politicii chineze covid zero care a determinat închiderea filialei despre care și Infoactual a povestit anterior.

În ultima vreme media internațională a relatat că Apple a fost criticată pentru dependența sa de China, care în ultima vreme a fost supusă unor blocaje de toleranță zero care au afectat aprovizionarea nu numai a iPhone-urilor, ci și a multor alte articole produse în această țară.

Una dintre unitățile de producție ale Foxcomm face în prezent obiectul unui blocaj, după ce un membru al personalului de la fabrica din Zhengzhou a fost depistat pozitiv zilele trecute.

Potrivit unor surse intervievate de Bloomberg News, mutarea în India face parte dintr-un plan mai amplu al companiei de a-și diversifica aprovizionarea și de a-și limita dependența de o singură parte a lumii.

În trecut, antreprenorul local din India, Pegatron, a fost responsabil de producția telefoanelor entry level ale Apple, dar ultima mutare va schimba această situație, deoarece fabrica cu 7.000 de angajați din sudul statului indian Tamil Nadu va începe producția în seria a noilor modele iPhone 12 și 14.

De asemenea, se crede că această mutare este un răspuns la situația politică din China și la deteriorarea relațiilor dintre Washington și Beijing. Cu toate acestea, Apple se bazează în continuare foarte mult pe China, unde sunt fabricate toate componentele telefoanelor sale, acestea fiind expediate către fabricile sale de asamblare din China și acum din India.

Deși India este o piață mică pentru iPhone, compania crede că există loc pentru creșterea vânzărilor. Însă principalul motiv pentru care Apple își mută producția iPhone din China în India este amenințarea tot mai mare la adresa aprovizionării sale.