Actual

Decizia instanței în cazul șoferiței care a ucis două fete în cartierul Andronache, din București. Nu mai există cale de atac

Decizia instanței în cazul șoferiței care a ucis două fete în cartierul Andronache, din București. Nu mai există cale de atac
wowbiz.ro

Într-un final, șoferița din Capitală care a provocat una dintre cele mai mari tragedii pe care le-a văzut comunitatea locală, și-a primit pedeapsa. Astăzi, 12 ianuarie 2023, Curtea de Apel a respins contestația pe care a depus-o cea care a ucis două fetițe în accidentul din cartierul Andronache, București. Ca urmare a faptelor sale, femeia urmează să ajungă în închisoare.

Pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare cu executare

Pentru cele produse, după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice pe data de 27 februarie 2021, femeia care conducea mașina urmează să ispășească patru ani și șase luni de închisoare cu executare.

În loc să frâneze, a accelerat

Reamintim că tragedia a avut loc în intersecția din cartierul Andronache. Iar, camerele de supraveghere aflate la fața locului au surprins momentul în care șoferița a accelerat în loc să frâneze, în momentul în care a trecut cu mașina pe la răscrucea de drumuri. Ulterior, vehiculul a intrat în plin în cele două fete, în vârstă de 6, respectiv 20 de ani care stăteau și se jucau liniștite pe bordură. Dar, din nefericire, acestea nu au mai putut fi readuse la viață de către personalul medical.

Iată ce au scris procurorii în rechizitoriul trimis instanței de judecată

„În fapt, s-a reținut că, la data de 27.02.2021, în jurul orelor 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge(…) Când a ajuns la intersecția cu Str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani şi o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176”, potrivit wowbiz.ro.