Actual International

În casa lui Trump s-au găsit planurile unor arme nucleare. Raidul FBI a adunat zeci de cutii cu documente clasificate

În casa lui Trump s-au găsit planurile unor arme nucleare. Raidul FBI a adunat zeci de cutii cu documente clasificate
Arhivă

Documentele Casei Albe care au fost confiscate din casa lui Trump de la Mar-a-Lago includeau informații secrete despre capacitățile de apărare nucleară ale unui stat străin, relatează The Washington Post

Printre documentele confiscate de FBI, existau dosare cu detalii extrem de confidențiale despre capacitățile nucleare ale unui guvern străin. Aceste documente au fost găsite în seturile clasificate din casa lui Donald Trump de la Mar-a-Lago. The Washington Post a citat mai multe surse anonime care sunt familiare cu ancheta.

Înainte de percheziție, echipa lui Trump a returnat Arhivelor Naționale unele documente care aparțineau guvernului. Peste 180 dintre acestea erau marcate drept clasificate.

Raidul FBI a găsit, însă, mai multe dosare ale Casei Albe. Au recuperat aproximativ 26 de cutii de documente și 11 seturi de materiale clasificate.

În timpul percheziției din 8 august, anchetatorii federali au găsit documente despre capacitățile de apărare nucleară ale unui guvern străin, au declarat pentru The Post mai multe surse anonime familiarizate cu ancheta.

Nu au fost dezvăluite detalii despre ce guvern străin era în cauză și nici despre locul în care ar fi putut Trump să stocheze documentele.

Un purtător de cuvânt al lui Trump nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Luni, un judecător federal din Florida a aprobat cererea lui Trump ca o terță parte desemnată de instanță să examineze dosarele care au fost confiscate de la Mar-a-Lago.

Departamentul de Justiție a susținut că prezența unui expert special ar „împiedica” ancheta sa și că agenția are propria „echipă de filtrare”, care este competentă în identificarea oricărui document privilegiat.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe și Biroul Directorului Serviciului Național de Informații nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Deși Mehmet Oz este susținut de Trump acesta a spus că el ar fi certificat victoria lui Biden la prezidențialele din 2020: „Nu m-aș fi opus”.

Oz a spus că nu s-ar fi opus certificării victoriei lui Biden dacă ar fi fost în Senat la acea vreme. „În momentul în care delegații și rapoartele ajung la Senatul SUA, treaba senatorilor este să le aprobe”, a spus el. Trump este de departe cel mai mediatizat susținător al lui Oz. Fostul președinte încă se opune alegerilor din 2020.