Actual Lifestyle

Polițiștii naționali reclamă calitatea uniformelor, după ce au început descinderi la polițiștii locali de la Primăria București

Polițiștii naționali reclamă calitatea uniformelor, după ce au început descinderi la polițiștii locali de la Primăria București
In foactual/arhiva

Up Date

Început de săptămână în forță pentru reprezentanții DNA. Luni diminața au început perchezii în cinci locații, vizată fiind Poliția Locală a Capitalei care funcționează sub tutela Primăriei București, dar se pare că și Poliția națională. Comunicatul emis de DNA e ambigu în acest sens. Totuși, la câteva ore după ce s-a anunțat operațiunea DNA, Sindicatul polițiștilor Europol a postat un text pe pagina de Facebook care spune multe. Sunt și fotografii!

„De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit în 2022 noua uniformă.

Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu “Poliția” s-au dezlipit.

Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”.

Știrea inițială

Descinderi în forță la Poliție. Procurorii îi percheziționează pe reprezentanții legii, polițiștii. Primele informații

În această dimineață, procurorii DNA au descins în forță la DGPLCMB (Poliția Locală București). Se fac percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane.

Din primele informații reiese că procurorii DNA anchetează mai multe contracte încheiate pentru achiziționarea de noi uniforme. Acestea au fost achitate, dar se pare că nu au ajuns la polițiști.

Perchezițiile au loc într-un dosar de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Amintim că primele percheziții DNA pe aceeași speță au avut loc joi, 19 ianuarie 2023, în patru locații privind achiziția de echipamente la Poliția Locală Sector 1, în dosar fiind vizată chiar conducerea instituției, potrivit datelor de la vremea respectivă.