Politică

Detalii de culise. Mihai Tudose: Când era președinte PNL, Cîțu nu scotea o vorbă

Detalii de culise. Mihai Tudose: Când era președinte PNL, Cîțu nu scotea o vorbă

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost premier al României, a dezvăluit în cadrul emisiunii Subiectiv detalii din culisele coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, din perioada în care Florin Cîțu era președinte al PNL.

Detalii de culise. Mihai Tudose: Când era președinte PNL, Cîțu nu scotea o vorbă

Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu începe să plătească puţin câte puţin poliţele ignoranţei sale din vremea în care era şeful guvernului. Unul dintre cei care au oferit amănunte din culisele şedinţelor conduse de Cîţu preşedinte PNL este fostul premier, Mihai Tudose.

„Eu am asistat la ședințe de coaliție. Domnul Cîțu întârzia puțin, înainte dădea declarații de presă: mă duc acum înăuntru și fac remanieri, și rup. Înăuntru nu scotea o vorbă. Avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului. Înăuntru nu scotea un cuvânt despre nimic”, a povestit Mihai Tudose aseară la Antena 3. „Câteodată mai făceam teasing, că vedeam ce se întâmplă afară: „Nu facem și noi o remaniere dacă tot ai venit?”, „Ce era să zic și eu”. Între timp, toată presa inflamată”, a declarat Mihai Tudose.

Despre cumpărarea a milioane de doze de vaccin

Acesta a mai vorbit despre angajamentul asumat de România, în perioada în care Florin Cîțu era premier, în privința cumpărării a milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în 2023, în condițiile în care multe vaccinuri aflate pe stoc în țara noastră au expirat și au fost incinerate.

„Cîțu a spus că își asumă. „Am decis eu!”, dar nu ai vrea tu să decizi să dai un miliard acum? Costă în jur de un miliard dozele pe care ar trebui să le luăm. Nu avem ce face cu ele. Anul trecut, toate țările UE au fost întrebate de Comisia Europeană dacă mai vor dozele de vaccin contractate. România atunci, sub înțeleapta conducere a domnului Cîțu, nu și-a manifestat opțiunea că nu mai dorește. Putea să zică că nu mai luăm.”

România și-a asumat un „angajament obligatoriu” pentru zeci de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, pentru care ar mai trebui să plătească aproape 3 miliarde de lei, până în 2023, în condițiile în care deja milioane de vaccinuri aflate pe stocuri au expirat și au fost incinerate.