Economic

Dezastru la Casa Nationala de Pensii. Ministrul Muncii a rupt tacerea!

Dezastru la Casa Nationala de Pensii. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat pe pagina sa de socializare ca indicatorii Casei Nationale de Pensii nu au fost indepliniti.

Asadar, ministrul Muncii a decis să îl revoce din funcție pe Laurențiu Tent, președintele Casei Naționale de Pensii, scrie Capital.

„Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă.”, a scris Violeta Alexandru.

”Sunt situații inacceptabile pe teren”

”Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult.

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent”, a scris Violeta Alexandru, luni seara, pe pagina sa de facebook.

În funcții publice trebuie puși oameni care pot face performanță

„În funcţii publice, mă interesează exclusiv performanţa. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că, de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Ştiu un lucru, se poate face performanţă şi la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a subliniat ministrul Muncii.

Premierul Ludovic Orban l-a revocat ieri din funcție pe președintele Casei Naționale de Pensii printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Momentan, atribuțiile lui Laurențiu Tent au fost preluate de către secretarul de stat Tomita Murgoci.