Actual Diverse

Dezvăluiri. Cine este cu adevărat Mircea Negulescu, cel pe care sistemul l-a achitat. Noi mărturii cutremurătoare

Dezvăluiri. Cine este cu adevărat Mircea Negulescu, cel pe care sistemul l-a achitat. Noi mărturii cutremurătoare
Infoactual/arhiva

O mână spală pe alta sau oricum ar fi trebuie să existe o explicație pentru că din datele existe până la această oră reiese că fostul procuror DNA Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, după o lungă anchetă judiciară, se pare că a ieșit cu basma curată, așa mai pe înțelesul simplu, fără termeni de specialitate. Dezvăluiri și noi mărturii, cutremurătoare, în cele ce urmează.

Dezvăluiri. Cine este cu adevărat Mircea Negulescu, cel pe care sistemul l-a achitat. Noi mărturii cutremurătoare

Mărturiile magistraților și politiștilor afectați de Mircea Negulescu, pe când tăia și sânzura la DNA, sunt relatate în ultima ediție a presei de specialitate.

Ecuația este simplă:  fostul procuror al DNA, Mircea Negulescu a avut puterea în mână și a profitat la maximum de ea. În cele din urmă, tot ea, puterea, adică sistemul unde a acționat după bunul plac, l-a achitat. Metaforic vorbind, o mână a spalat pe alta.

Lumea Justiției a demonstrat și de această dată, mergând pe firul logicii juridice: “Iată pe cine a achitat Sistemul!

Un material bine documentat juridic, dovezile fiind prezentate în facsimil. Sunt relevate dezvăluiri, cu nume și prenume. Pe scurt, este vorba despre următoarele mărturii, șocante chiar, în rezumat:

Procurorul general Liviu Tudose: “Mi-a spus să îmi petrec noaptea pe preșul de la ușă, ceea ce s-a întamplat… Doza triplă dintr-un medicament de inimă”. Șeful Politței Locale: “Mi s-a solicitat să urmăresc judecători… Mi-a cerut să mă așez în genunchi și să cer iertare”. Șeful DGA: “Denunțuri împotriva procurorului Doana și a procurorului Nițu”.

Amintim că la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a demarat apelul în dosarul unde fostul procuror DNA Mircea Negulescu, zis “Portocală”, a primit la fond o sentință halucinantă de achitare, exact pentru modul în care i-a fabricat dosar fostului deputat Vlad Cosma, cu presiuni pe martori și denunțuri mincinoase (click aici si aici pentru a citi).

La primul termen, cel de luni, 16 ianuarie 2023, despre care a scris și Infoactual, Vlad Cosma a cerut Completului de cinci judecători ai ICCJ să aprobe audierea anumitor martori, care pot oferi informații relevante pentru modul de lucru al procurorului Mircea Negulescu (click aici pentru a citi).

Mărturiile celor propuși pentru audiere de către Vlad Cosma sunt importante, din considerentul că ele dezvăluie un întreg mecanism terifiant, pus la cale de Negulescu și ceilalti procurori de la DNA Ploiești, unde cine nu dorea să colaboreze devenea victimă sigură, mai scrie presa citată.

Prin urmare, luju.ro evidențiază câteva declarații ale unor magistrați și politisti, care atestă în ce mod au fost umiliți de Negulescu, băgati în arest cu infractori violenți, puși să doarmă pe preș, așezați în genunchi să își ceară scuze, chemați la DNA înainte de judecarea cauzelor ori presați să fileze judecători și să facă denunțuri împotriva unor procurori sau politicieni, persoane publice cunoscute.