Actual

Dialogul din conflictul Virgil Popescu – George Simion, în ziua nunții. Ministrul Popescu face a treia plângere penală

Dialogul din conflictul Virgil Popescu – George Simion, în ziua nunții. Ministrul Popescu face a treia plângere penală
FOTO: CAPTURA VIDEO

Virgil Popescu a anunţat că săptămâna viitoare îi face a treia plângere penală liderului AUR. Ministrul spune că astăzi, în aeroport la Viena, unde a fost la cununia civilă a fiicei sale, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, a asistat la o tentativă nemaîntâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion la adresa sa. George Simion venea din  Graz unde s-a întâlnit cu românii care trăiesc în micul oraş austriac.

Virgil Popescu a anunţat că săptămâna viitoare îi face a treia plângere penală lui George Simion. VIDEO

Ministrul afirmă că poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărţuire şi ce facem să prevenim.

”Campania de hărţuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilă a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaîntâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion împotriva mea. Mulţi aţi avut ocazia să asistaţi la şuvoiul de invective şi minciuni la adresa mea, cauzate de disperarea că facem paşi importanţi spre independenţa energetică a României. Resping cu fermitate acuzaţiile şi condamn, public, acest tip de comportament agresiv. Nu mă voi lasă intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinista şi voi merge mai departe pe drumul independenţei energetice a României”, spune ministrul Energiei în mesaj.

El le-a mulţumit românilor din aeroport care au dat dovadă de un bun simt deosebit şi l-au întrebat pe Simion de ce trebuie să facă circ.

Ministrul mai afirmă că ”ştie faptul că România şi Europa trec printr-o perioada complicată şi este greu să avem încredere că se vor întâmplă lucruri bune, dar dacă tolerăm acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o să ne facă bine”.

”Poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărţuire şi ce facem să prevenim. Mie nu îmi este teamă, dar mă tem pentru copiii şi familia mea. Pentru că este o graniţa foarte fină de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Şi la cum s-a putut observă în ultima perioada, din incidentele pe care le-am trăit cu acest invidid, nu cred că mai are mult să devină agresiv fizic”, mai spune Virgil Popescu.

George Simion, în rolul lui Chichirău și a lui Marian Ceaușescu

Vă mai amintiți de deputata USR Cosette Chichirău cum umbla prin Parlament și-i filma pe colegii din opoziție, adresându-le tot felul de acuzații? Marian Ceaușescu, cel de spune că e „vocea poporului”, umblă după toate personajele care au probleme cu justiția și-i judecă el, cu o ploaie de injurii. Întâlnirea dintre George Simion și Virgil Popescu s-a înscris în aceiași parametri.

Liderul AUR pretinde că s-a întâlnit întâmplător, duminică, 10 iulie, pe aeroportul din Viena cu Virgil Popescu, ministrul energiei. Simion l-a urmărit mai bine de o oră și jumătate pe demnitar, iar totul a fost filmat live și postat pe Facebook, cu titrarea „Hoțul Virgil la Viena”.

„Ce faci, hoțule, ai venit să iei ordine de la OMV Petrom? Ce cauţi la Viena? La muncă nu te duci, ai venit să iei ordine de la stăpânii tăi?”, spune Simion, în debutul înregistrării.

„L-am prins pe hoţul Virgil. Ia uitați, se plimbă pe banii românilor, mititelul! N-a fost toată săptămâna la muncă, acum spune că îl hărțuim”, se aude Simion.

„Ia să caut eu poliție pe aici!”, reacționează, la un moment dat, ministrul Virgil Popescu, care era însoțit de deputatul Gigel Știrbu.

„Am cumpărat o sticlă pentru tine, că știu că-ți place!”, îi spune Știrbu lui Simion.

„Ia uite hoțul, am prins hoțul la furat… unde fugi, hoțule?”, continuă Simion.

https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/1246068332802482/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C-GK2T&ref=sharing

Popescu: „Băi, trompetă rusească, te-a trimis Putin la cumpărături la Viena?”  

Virgil Popescu: Băi, trompetă rusească, te-a trimis Putin la cumpărături la Viena?

George Simion: Dar tu ce cauți aici?

Virgil Popescu: E treaba mea privată! Dar ce cauți tu aici? Băi, Iuri, băi, cred că tu ai fost la ruși acum! Pașol na turbinca, măi, Iuri! Ești o trompetă rusească și te oftică, asta e!

În continuare, Simion l-a urmărit pe Popescu până în avion, „să vadă toată România hoțul”.

Conflictele lui George Simion şi Virgil Popescu

În februarie, Simion a întrerupt ședința Camerei Deputaților în care se discuta moțiunea simplă împotriva ministrului, s-a dus la tribună și l-a bruscat pe Virgil Popescu, care ținea un discurs. „Ești un hoț”, i-a transmis liderul AUR, în timp ce ministrul i-a replicat „ești un prost”.

Apoi, pe 17 mai, când se discuta proiectul legii offshore pentru deblocarea investițiilor pentru extragerea gazelor din Marea Neagră, Simion l-a acuzat din nou pe demnitar că este „hoţ” şi că vinde gazele din Marea Neagră austriecilor.

Într-o postare pe Facebook, de pe 9 iulie, ministrul energiei a scris că „trompetele rusești sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră” și că „indiferent de zgomotul pe care îl fac, nu ne pot pune piedici”.