International

Diego Maradona, lăsat intenționat de medici să moară? Procurorii cer acuzarea personalului medical, după rezultatele anchetei

maradona

După aproape un an și jumătate de la începutul unei anchete cu privire la moartea lui „El Pibe D’Oro”, procurorii au descoperit mai multe nereguli în privința modului în care Maradona a primit tratament medical. Se pare că acesta a fost lăsat „în voia sorții”.

Personalul medical care s-a ocupat de starea lui Diego Armando Maradona riscă între 8 și 25 de ani!

Procurorii desemnați de cazul lui Maradona au ajuns la o concluzie după mai bine de un de investigații. Medicii care l-au tratat în ultimele zile din viață ar fi vinovați de „omucidere din neglijență”, potrivit informațiilor oferite de AFP.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”.

Înregistrări audio ale conversațiilor private ale medicilor și persoanelor din anturajul lui Maradona sugerează că fotbalistul nu a fost tratat corespunzător, iar familia lui Maradona consideră că Luque este responsabil pentru moartea fotbalistului.

Solicitarea de anchetare a medicilor a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că “omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Maradona l-au pus pe acesta într-o “situaţie de neputinţă”, lăsându-l ”în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu “scandaloase”, potrivit dosarului judiciar.

După aceast rechizitoriu, apărarea acuzaţiilor trebuie să îşi prezinte argumentele şi poate solicita respingerea cauzei. Dosarul ar putea fi trimis apoi în faţa tribunalului din San Isidro, o localitate situată în suburbiile din nordul oraşului Buenos Aires.

Comisia, formată din 20 de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, a concluzionat că fostul campion mondial „ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

Diego Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.