International

Disney a băgat peste 7,2 miliarde de dolari în advertising! De unde investești de acolo câștigi…

Disney a băgat peste 7,2 miliarde de dolari în advertising! De unde investești de acolo câștigi…

Walt Disney Company  este un colos. Din afară, pare chiar un nonsense să îi faci publicitate când s-ar putea lăuda nunmai pe canalele sale de pe toate platformele posibile.

Bref, Walt Disney Company este de mult timp o companie puternică, caracterizată de o rețea complexă de strategii și investiții care alimentează succesul companiei. Un aspect care a atras recent atenția este reprezentat de cheltuielile de publicitate ale companiei, care au cunoscut o creștere notabilă în ultimii ani.

Obrazul subțire…

În special, conform datelor achiziționate de Finbold, cheltuielile de publicitate ale Walt Disney au înregistrat o creștere constantă remarcabilă între 2018 și 2022, compania cheltuind 24,5 miliarde de dolari la nivel global.

Vârful cheltuielilor cu publicitatea a avut loc în 2022, ajungând la 7,2 miliarde de dolari, reprezentând o creștere uluitoare de aproximativ 157% față de valoarea inițială de 2,8 miliarde de dolari din 2018. În special, cele mai mari rate de creștere anuală au avut loc între 2018 și 2019, cu o creștere substanțială de 53%.

Bugetul publicitar în creștere al Disney aduce noi câștiguri

Este interesant faptul că această tendință de creștere a cheltuielilor cu publicitatea se aliniază cu creșterea veniturilor Walt Disney. În al doilea trimestru din 2023, veniturile companiei se ridicau la 21,8 miliarde de dolari. Cele mai mari venituri trimestriale au fost înregistrate în primul trimestru din 2023, ajungând la 23,51 miliarde de dolari. Merită menționat faptul că, în ultimii nouă ani, una dintre cele mai mici cifre de venituri trimestriale a fost observată în trimestrul 3 din 2020, ridicându-se la 11,78 miliarde de dolari, în plină pandemie.

Se extinde mereu

Cu un portofoliu de branduri care include studiourile Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm, ESPN și ABC, Walt Disney are o acoperire extinsă în diverse sectoare de divertisment. Acest portofoliu diversificat a obligat parțial compania să pompeze mai multe fonduri în bugetul de publicitate. Într-adevăr, având în vedere concurența din ce în ce mai mare de pe scena divertismentului, publicitatea joacă un rol crucial pentru a ajuta Disney să își mențină avantajul competitiv.

Provocările publicitare ale Disney merg dincolo de simpla cheltuire a fondurilor; inițiativele sale strategice și abordările inovatoare au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în succesul său. Recunoscând schimbarea comportamentului consumatorilor către platformele digitale, Disney a investit activ în publicitatea digitală și în crearea de conținut, adaptându-se la peisajul media în continuă evoluție.

Una dintre aventurile notabile ale Disney în domeniul digital este serviciul său de streaming, Disney+. Lansat în 2019, Disney+ a devenit rapid o senzație globală, iar succesul său poate fi atribuit în mare parte campaniilor publicitare ample care au însoțit lansarea sa.

În plus, publicitatea Walt Disney servește mai multor scopuri, inclusiv atingerea unui public global, menținerea notorietății mărcii și promovarea de noi produse și servicii. Aceasta asigură o largă acoperire, consolidează prezența mărcii și generează entuziasm și vânzări pentru noile oferte, ceea ce se traduce printr-o creștere a veniturilor.

Impactul publicității

Pe fondul creșterii continue a veniturilor Disney în ultimii ani, compania s-a confruntat cu provocări generate de factorii macroeconomici predominanți, inclusiv creșterea inflației și a ratelor dobânzii.

Acești factori au avut un impact asupra operațiunilor Disney, ceea ce a condus la decizii precum disponibilizările în masă și punerea în aplicare a unui plan de restructurare. În plus, la fel ca multe companii din domeniul media și al divertismentului, Disney a resimțit și efectele intensificării concurenței, ceea ce a dus la o încetinire a creșterii numărului de abonați.

În plus, pe lângă presiunile macroeconomice, Disney s-a confruntat cu o concurență acerbă în cadrul industriei media și de divertisment. Peisajul a devenit din ce în ce mai aglomerat, ceea ce a dus la o decelerare a creșterii numărului de abonați ai companiei. Această concurență sporită a obligat Disney să elaboreze strategii și să inoveze pentru a-și menține poziția pe piață și pentru a-și recăpăta impulsul.

Probleme noi

În același timp, Disney se confruntă cu potențiale implicații asupra veniturilor, deoarece se luptă pentru a păstra puterile de guvernare asupra terenurilor din Disney World. Legea din Florida care restricționează instruirea la clasă cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen a declanșat opoziția angajaților Disney. În acest caz, legislativul din Florida urmărește să îl facă pe Disney responsabil pentru datorie în cadrul unei noi entități, „Central Florida Tourism Oversight District”, potrivit Finbold.

Privind în viitor, este evident că dominația publicitară a Disney va continua probabil să evolueze. Pe măsură ce tehnologia avansează și comportamentele consumatorilor se schimbă, compania va îmbrățișa fără îndoială platformele emergente și tendințele digitale, consolidându-și și mai mult poziția de putere în domeniul publicității și al divertismentului.

Cu toate acestea, factorii macroeconomici ar putea afecta bugetul de publicitate al firmei și, în consecință, veniturile.