Actual

Doi dintr-un foc: directorul și adjunctul închisorii Rahova au fost demiși. Urmează și alții să rămână fără scaune

Doi dintr-un foc: directorul și adjunctul închisorii Rahova au fost demiși. Urmează și alții să rămână fără scaune

Cum era de așteptat, atât directorul, cât și adjunctul închisorii Rahova, au fost demiși din funcții, după ce sbalternii lor au ”scăpat” din ”mâini” deținutul extrem de periculos care a evadat în timp ce era internat pentru o problemă medicală la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Capitală.

Doi dintr-un foc: directorul și adjunctul închisorii Rahova au fost demiși. Urmează și alții să rămână fără scaun

Se mai anunță un val de demiteri și sancțiuni, în lanț, dar și cercetări legate de cazul dat, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova.

Amintim că miercuri dimineață a evadat un deținut extrem de periculos din Spitalul “Bagdasar Arseni”, acolo unde era internat sub paza care se dorea a fi, potrivit legii, strictă.

Numai că se pare că subofițerii puși de pază s-au relaxat și infractorul a putut părăsi, cu ușurință, spitalul, care pentru el a reprezentat ”poarta” spre libertate.

După doar șase ore petrecute în libertate, individul, condamnat pentru 11 tâlhării cu violență la 23 de ani şi 10 luni de închisoare, a fost capturat de agenții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), transmite ProTV .

Cei doi funcționari responsabili, directorul și adjunctul închisorii Rahova vor fi destituiţi din funcţii la cererea șefului ANP. Imediat după ei, vor urma și agenţii care trebuiau să asigure paza la spital, alături de șeful lor. Aceștia din urmă, urmează a fi cercetaţi disciplinar. Sancțiunile finale vor fi date după efectuarea cercetărilor.

Unindu-și forțele, polițiștii l-au găsit

Povestea este simplă și o amintim aici în câteva rânduri. Un bărbat de 32 de ani, condamnat la  23 de ani și 10 luni, încadrat la infracțiunea de tâlhărie calificată, a reușit să evadeze, după ce a fost internat la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Capitală, pentru efectuarea unor investigații medicale, anunța un comunicat al Penitenciarului Rahova. Aceeași sursă citată a confirmat că s-au luat măsuri specifice în astfel de cazuri, precum sesizarea Secției 15 și 26 de Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității, precum și Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală  și purta adidași de culoare neagră.

Spitalul, prin forfota de acolo, culoarele înguste, întortochiate și întunecate, a fost locul ideal pentru ca evadatul din acest caz să își pună planul în aplicare. Ghinionul lui a fost portarul de la spital, căruia i s-a părut ciudat ca bărbatul respectiv să poarte un halat de medic peste ținuta respectivă, iar apoi nici nu-l știa ca medic al spitalului. De aceea a dat alarma, chiar dacă individul ieșise pe poartă.

Toate structurile polițienești ale statului român, unindu-și forțele, au reușit să îl prindă în timp relativ scurt, în zona Pieței Matache.