Actual Diverse

Doi lupi din Tirol sunt acuzați că au mâncat 17 oi, o capră și un bou. Se cere uciderea lor

Doi lupi din Tirol sunt acuzați că au mâncat 17 oi, o capră și un bou. Se cere uciderea lor

Judecata o trec nu numai oamenii, dar, după cum se vede, în cele ce urmează, ci și animalele, mai ales dacă se dovedesc a fi vinovate de fapte grave, iremediabile. Noi avem probleme cu urșii, austriecii cu lupii.

Doi lupi din Tirol sunt acuzați că au mâncat 17 oi, o capră și un bou. Se cere uciderea lor

În Tirol, Austria, a fost emisă o decizie pentru împușcarea a doi lupi. Lupii au și nume, ei fiind cunoscuți ca 108 ”MATK” și ”121 FATK” .

A fost emisă o recomandare pentru împușcarea celor doi lupi cărora le sunt aduse acuze destul de grave: se pare că ar fi mâncat 17 oi, o capră și un bou. Dar până la a fi împușcați, cei doi, mai întâi, trebuie găsiți.

În decizie se precizează că lupii din trei subzone de vânătoare din orașele Tiroleze de Est Lavant, Tristach și Nikolsdorf pot fi „prinși” până pe 31 octombrie 2022.

Recomandarea în acest sens a venit din partea Consiliului de Administrație, denumit Fachkuratorium. În Tirol, a fost emisă o decizie pentru împușcarea celor doi lupi. După ce un consiliu de administrație a emis miercuri o recomandare pentru împușcarea lupilor cu denumirile „108 MATK” și „121 FATK”, decizia departamentului responsabil a fost acum emisă în formă scrisă și aprobată de toți legiuitorii locali, scrie Kurier.at.

De ce se fac vinovați ultimii doi lupi

Cei doi lupi care au fost autorizați pentru împușcare, o femelă și un mascul care provin dintr-o populație italiană, au fost depistați în regiunea Lavant, pe 24 iulie.

17 oi și o capră au murit. În plus, un bou a fost ucis pe Lavater Alm, „cu un grad mare de probabilitate” de către un lup, potrivit declarațiilor date de oamenii legii locali.

Majoritatea austriecilor văd rezolvarea problemei într-un singur mod și anume prin revizuirea legii vânătorii care să conțină prevederi clare pentru carnivorele care teriorizează animalele din gospodăriile oamenilor, precum și proprietarii lor.

Un alt lup cu probleme, dat în căutare

Un alt „lup cu probleme”, „158 MATK”, a avut un ordin să fie ucis, potrivit media. În anul precedent, un ordin de eliminare a fost anulat de către instanța de contencios administrativ de stat din cauza unei plângeri a ONG-urilor. Animalul nu a fost ucis, astfel încât a scăpat cu viață.

Foto: pixabay