Actual International

Doi morți în urma prăbușirii unui avion al Forțelor Aeriene filipineze pe un câmp de orez. Primele informații

Doi morți în urma prăbușirii unui avion al Forțelor Aeriene filipineze pe un câmp de orez. Primele informații
thestar.com.my

O nouă tragedie. Din primele informații reiese că un avion al forțelor aeriene filipineze s-a prăbușit miercuri într-o fermă la nord-vest de Manila, ucigând cele două persoane aflate la bord, în timp ce căutările continuau pentru un avion privat cu șase persoane la bord, care a dispărut anterior.

Doi morți în urma prăbușirii unui avion al Forțelor Aeriene filipineze în provincia Bataan. Primele informații

Veste tragică miercuri, 25 ianuarie 2023, după ce s-a aflat că un avion al forțelor aeriene filipineze s-a prăbușit în Bataan, o provincie din insula Luzon din Filipine.

Potrivit primelor informații, prăbușirea avionului forțelor aeriene filipineze în Bataan a provocat moartea mai multor persoane.

Publicația locală Inquirer a afirmat că în urma prăbușirii au murit cei doi piloți ai avionului.

Primele date de la fața locului. Citând poliția, publicația a scris: ”Un avion al Forțelor Aeriene filipineze s-a prăbușit miercuri dimineață în orașul Pilar din provincia Bataan, ucigând doi piloți”.

Aeronava în cauză ar fi fost un Marchetti SF260, care este folosit în mod normal ca avion de antrenament militar.

Martorii oculari au relatat pentru media externă că aeronava a început prin a ”coborî rapid” înainte de a se prăbuși într-un câmp de orez în Sitio (subalternitate) Tabon din Barangay Del Rosario, în jurul orei 10.42.

Avionul forțelor aeriene filipineze s-a prăbușit miercuri pe o fermă la nord-vest de Manila, ucigând cele două persoane aflate la bord, în timp ce căutările continuau pentru găsirea unui avion privat cu șase persoane care a dispărut cu o zi înainte în nordul munților, relatează și Washington Post.

Anchetatorul de poliție Edgardo Delos Santos a declarat telefonic pentru The Associated Press de la locul prăbușirii că trupurile celor doi bărbați au fost scoase din epavă și că martorii au văzut avionul coborând rapid, aparent necontrolat, înainte de a se prăbuși în câmpul de orez.

Forțele aeriene au ținut la sol alte SF-260, care sunt folosite pentru antrenament și în operațiuni de contrainsurgență, a precizat Castillo. O anchetă va fi efectuată pentru a determina cauza prăbușirii, au precizat reprezentanți ai aviației militare filipineze.

Anterior se știe că un avion monomotor Cessna cu șase persoane la bord a pierdut contactul cu personalul turnului de control al aeroportului la aproximativ patru minute după decolare, în ceea ce trebuia să fie un zbor de 30 de minute, marți, în nordul provinciei Isabela, a declarat Autoritatea Aviației Civile din Filipine.

O operațiune de căutare și salvare la scară largă continua miercuri, a precizat agenția de aviație civilă. Deocamdată nu au fost nominalizate persoanele dispărute.

Forțele aeriene filipineze au declarat că elicopterele sale nu au putut decola pentru a se alătura căutărilor în Isabela din cauza vremii nefavorabile, a mai precizat media citată.