Actual International

Doi „șamani” au fost arestați după ce au făcut reclamă la ritualuri cu ayahuasca pe Facebook, în Barcelona. VIDEO

Doi „șamani” au fost arestați după ce au făcut reclamă la ritualuri cu ayahuasca pe Facebook, în Barcelona. VIDEO
manitiexpeditions

Două persoane care au organizat „ritualuri de tip șamanic” cu consum de ayahuasca, anunțând ceremonialul pe Facebook, au fost arestate.

Doi „șamani” au fost arestați după ce au făcut reclamă la ritualuri de ayahuasca pe Facebook, în Barcelona. VIDEO

În Spania, un bărbat și o femeie și-au anunțat „celebrarea unor ritualuri” pe rețelele de socializare, care includeau consumul unei varietăți de substanțe psihoactive oferite, precum ayahuasca, kambó, toad bufo și ciuperci halucinogene.

Ayahuasca este o băutură psihoactivă sud-americană folosită în mod tradițional în mod social sau ca medicament spiritual ceremonial sau șamanic.

Prezentându-se ca „femeie-medicament”, femeia arestată făcea aluzie la substanțele pe care le furniza și era asistată în cadrul sărbătorilor șamanice de către bărbatul așa-numit „muzician-medicament”.

Poliția națională spaniolă a arestat două persoane în Berguedá, Barcelona, la 5 noiembrie, pentru presupusa lor participare la infracțiuni împotriva sănătății publice.

Ofițerii au intervenit exact atunci când un ritual era pe punctul de a începe, iar participanților li se ofereau substanțe psihoactive „cu un risc grav pentru sănătate”.

Într-un comunicat de presă se arată:

„Printre cei arestați se numără o femeie care se autointitula preoteasă șamanică, psihoterapeut și coach, care oferea diferite tehnici precum reiki, NLP sau înregistrări akashice.

Ea se prezenta ca „femeie medicinală”, făcând aluzie la substanțele pe care le furniza și era asistată în cadrul festivităților de așa-numitul „muzician medic”.

În timpul ceremoniilor, se efectuau ritualuri al căror obiectiv principal era consumul de ayahuasca, pe care o numeau medicament.”

„Acestea sunt substanțe psihoactive interzise, al căror consum prezintă un risc ridicat pentru sănătatea fizică și psihică, au fost, de asemenea, furnizate ilegal în scop lucrativ.”

În timpul operațiunii, a fost efectuată o percheziție la locul acțiunii date, fiind confiscate sume de bani și diferite substanțe, probabil psihoactive, precum ayahuasca, tutun de prizat, ciuperci halucinogene și San Pedro.

În plus, au fost confiscate peste 700 de grame de marijuana, precum și alte obiecte de interes pentru ancheta în curs de desfășurare.