Actual

Doliu în fotbal. Un mare sportiv a murit în urma unui accident de mașină

Freddy Ricon

Legendarul Freddy „El Coloso” Rincon, un fost adeversar al României la Campionatele Mondiale de fotbal din 1994 (SUA), și 1998 (Franța) a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui grav accident rutier. Starul columbian nu a mai putut fi salvat de medici, în ciuda tuturor eforturilor depuse.

Freddy Rincon și-a condus generația spre calificare la trei Cupe Mondiale consecutive!

Accidentul a avut loc luni în jurul orei 4:00 a.m. (ora locală), când „un autobuz din sistemul de tranzit din Cali şi un autoturism care transporta patru pasageri s-au ciocnit”, potrivit lui Edwing Candelo, subsecretarul local pentru mobilitate. Potrivit unui medic de la clinica Imbanaco Grupo Quironsalud, fostul fotbalist în vârstă de 55 de ani „a fost operat timp de două ore şi 45 de minute”, sosind la centrul medical cu o „leziune cerebrală traumatică gravă”.

Laureano Quintero, șeful clinicii private în care fusese internat Rincon, a anunțat că fostul fotbalist a murit cu puțin înainte de miezul nopții.

″În ciuda tuturor eforturilor echipei noastre medicale, pacientul Freddy Eusebio Rincon Valencia a murit astăzi, 13 aprilie. Regretăm profund acest lucru și, în același timp, transmitem cele mai sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, cunoscuților și fanilor. Invităm toți oamenii din țară să și-l amintească cu bucurie pentru tot ceea ce ne-a oferit prin realizările sale sportive”, a transmis, într-un comunicat de presă, clinica Imbanaco.

Rincon a fost una dintre vedetele echipei naţionale a Columbiei în timpul Cupei Mondiale din Italia din 1990, iar generaţia sa a reușit calificarea la trei Cupe Mondiale consecutive (1990, 1994 şi 1998).

A jucat pentru Real Madrid (Spania), Napoli (Italia), Palmeiras, Corinthians (Brazilia) şi America de Cali (Colombia).

 

Supranumit „El Coloso” (colosul), Rincon a fost una dintre vedetele echipei naţionale a Columbiei în timpul Cupei Mondiale din Italia din 1990:

„Toată puterea şi dragostea noastră se îndreaptă spre Freddy Rincon după accidentul său. Suntem din toată inima alături de el şi sperăm să-şi revină repede din acest moment dificil”, a reacţionat Real Madrid pe Twitter.