Actual International

Doliu în lumea muzicii. Unul dintre cei mai cunoscuți și de succes regizori de videoclipuri muzicale s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii. Unul dintre cei mai cunoscuți și de succes regizori de videoclipuri muzicale s-a stins din viață
Infoactual/arhiva

Unul dintre celebri regizori de videoclipuri muzicale, Bruce Gowers, a murit la reședința sa. Care a fost cauza decesului și mai multe informații despre legenda muzicii, în cele ce urmează.

Doliu în lumea muzicii. Unul dintre cei mai cunoscuți și de succes regizori de videoclipuri muzicale s-a stins din viață. Clipul pentru ”Bohemian Rhapsody”, vizionat de peste 1,5 miliarde de ori

Bruce Gowers a fost, este și va rămâne un regizor de videoclipuri muzicale de top, care a revoluționat această industrie cu videoclipul „Bohemian Rhapsody”. Acest clip a avut peste 1,5 miliarde de vizionări, un număr impresionant de mare, în întreaga lume.

Artistul a murit la reședința sa din Santa Monica, din cauza unei infecții respiratorii acute. Moartea regizorului s-a datorat complicațiilor infecției respiratorii.

Foto: ultimateclassicrock.com

Gowers avea 82 de ani. Potrivit The Hollywood Reporter, decesul regizorului a fost confirmat de familia sa, scrie un site de specialitate..

Despre regizorul de origine britanică se știe și-a început cariera la BBC, lucrând mai întâi ca asistent de producție și cameraman, înainte de a intra în lumea muzicală. În 974, își făcuse deja un renume în industria înfloritoare a videoclipurilor muzicale. Ca exemplu, videoclipul său din 1975, pentru celebra piesă „Bohemian Rhapsody” a trupei Queen, a fost considerat a fi unul inovator.

Clipul pentru ”Bohemian Rhapsody” a fost vizionat de peste 1,5 miliarde de ori.

Acest clip este o mărturie a faptului că muzica se transmite din generație în generație și nu face deosebirea între tineri și vârstnici, pentru că toți, deopotrivă apreciază calitatea sunetelor unice și inegalabile.

Clipul piesei „Bohemian Rhapsody”  a fost vizionat de peste 1,5 miliarde de ori pe canalul YouTube, devenind al doilea videoclip muzical din secolul XX care a depășit pragul de un miliard, în anul 2019, după „November Rain” al lui Guns N’ Roses.

Culmea ironiei este faptul că vizionarul Gowers a susținut că a fost plătit cu doar 590 de dolari pentru munca sa. „Singurul lucru care mă deranjează este că îmi folosesc videoclipul de 40 de ani, deși nu m-au plătit niciodată și nici nu mi-au mulțumit”, declara el pentru Daily Mail, în 2018.

Bruce Gowers a lucrat cu Rolling Stones, Prince, Michael Jackson și a colaborat și cu mari vedete de la Hollywood.