Actual Diverse

Doliu în lumea sportului. Campioana națională de scufundări a Rusiei, Leyla Salyamova, a murit la 23 de ani  

Doliu în lumea sportului. Campioana națională de scufundări a Rusiei, Leyla Salyamova, a murit la 23 de ani  
Infoactual/arhiva

Campioana națională de scufundări a Rusiei, Leyla Salyamova, a murit la vârsta de 23 de ani, în urma unei tragedii, după cum s-a anunțat vineri, 13 ianuarie 2023.

Doliu în lumea sportului. Campioana națională de scufundări a Rusiei, Leyla Salyamova, a murit la 23 de ani

Președintele Federației ruse de scufundări, Stanislav Druzhinin, a anunțat că vestita campioană națională de scufundări Leyla Salyamova a murit în urma unui accident de mașină care a avut loc la 12 ianuarie a.c.

”Sportiva noastră Leyla Salyamova a murit joi într-un accident de mașină. Pentru noi, aceasta este o veste șocantă. Avea 23 de ani și nu-mi pot imagina ce groază trăiesc acum părinții și rudele ei. Îmi exprim condoleanțele față de toți aceștia”, a declarat Druzhinin.

Potrivit canalului Telegram 112, accidentul a avut loc în Karelia, o regiune din nord-vestul Rusiei, la granița cu Finlanda.

Accidentul s-ar fi produs pe șoseaua federală Sortavala, când un Mitsubishi și un Volkswagen s-au ciocnit frontal pe șosea. Salyamova, care a câștigat campionatele naționale de sărituri în înălțime din Rusia în 2021, se afla în Mitsubishi când s-a produs accidentul.

Șoferul vehiculului și tânăra atletă au murit la fața locului. Șoferul și pasagerul din Volkswagen au fost spitalizați de urgență.

Foto: Telegram

Vestea vine după un alt accident de mașină în Rusia, în care a murit o altă personalitate importantă. Marți, 27 decembrie 2022, fostul primar al orașului Alexandrov din regiunea Vladimir din Rusia, Gennady Simin, a murit într-un accident de mașină la primele ore ale dimineții.

Simin se deplasa prin districtul Odintsovo din Rusia când mașina sa s-a ciocnit cu o alta pe autostrada Mozhaiskoye. Simin, în vârstă de 49 de ani, a murit pe loc.

Anterior, șeful adjunct al administrației regionale din Kherson, Kirill Stremousov, a murit într-un accident de circulație în 22 noiembrie. Miercuri, 9 noiembrie, și șeful adjunct al regiunii Kherson, Kirill Stremousov, a murit într-un accident de mașină în apropiere de Genicheskiy.