Actual International

Doliu în lumea sportului. Un patinator artistic ucrainean, în vârstă de numai 25 de ani, a fost ucis în război

Doliu în lumea sportului. Un patinator artistic ucrainean, în vârstă de numai 25 de ani, a fost ucis în război
Infoactual/arhiva

Omagiile au inundat rețelele de socializare după ce a fost confirmat decesul fostului patinator artistic ucrainean Dmytro Sharpar, în vârstă de numai 25 de ani.

Doliu în lumea sportului. Omagii online în urma morții unui fost patinator artistic ucrainean în vârstă de numai 25 de ani

Patinatorul artistic Dmytro Sharpar, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis în lupta împotriva armatei ruse care a avut loc la Bakhmut, regiunea Donbas, potrivit presei locale.

El a fost medaliat cu argint la Cupa Națională a Ucrainei și a terminat în top 10 la Jocurile Olimpice de Tineret din 2016 de la Lillehammer, Norvegia.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a scris în pagina sa personală din mediul online:

”Patinatorul artistic ucrainean Dmytro Sharpar a murit în luptă lângă Bakhmut. Dmytro a fost un patinator artistic talentat, a concurat la Jocurile Olimpice de tineret. El va rămâne pentru totdeauna 25 de ani. RIP, Dmytro”.

”Medaliat cu argint la naționalele Ucrainei la patinaj pe perechi Dmytro Sharpar a murit astăzi apărând Ucraina în regiunea Donețk. Avea doar 25 de ani”, se arată într-o altă postare.

În timp ce alt internaut a scris cu o vizibilă durere în suflet: ”Foști patinatori artistici ucraineni (pereche) și-au pierdut viața din cauza agresiunii rusești. A fost medaliat cu argint la Campionatele Ucrainei și a fost în top 10 la Jocurile Olimpice de Tineret din 2016. Are 25 de ani. Dmytro Sharpar (dreapta) În cele din urmă, lumea patinajului a suferit o victimă. Mă doare pieptul”.

Pierderea lui Sharpar a fost deplânsă în lumea patinajului artistic, iar revista International Figure Skating (IFS), care se ocupă de acest sport, a confirmat decesul acestuia.

”Dmytro Sharpar, un fost patinator artistic ucrainean din Harkov, a murit în apropiere de Bakhmut. El avea 25 de ani. El a fost medaliat cu argint la campionatul Ucrainei și a intrat în top 10 la Jocurile Olimpice de Tineret din 2016. Condoleanțe familiei și apropiaților patinatorului”, au scris pe Twitter reporterii de la IFS Magazine.

La ora închiderii ediției, mesajele continuă să curgă în mediul online.