Actual Diverse

Dolly Parton, regina muzicii country, a primit 100 de milioane $ de la miliardarul Jeff Bezos. Se vorbește de un motiv ascuns

Dolly Parton, regina muzicii country, a primit 100 de milioane $ de la miliardarul Jeff Bezos. Se vorbește de un motiv ascuns
RV/retetesivedete

Cântăreței Dolly Parton i se spune regina muzicii country. Mulți o consideră norocoasă, poate așa se explică și faptul că a câștigat în acest zile un premiu cu multe zerouri cum spun jurnaliștii americani, de la fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Acesta are și el problemele lui, vrea să doneze toată averea. Motivele suscit comentarii. Despre ce este voba mai exact, în cele ce urmează.

Dolly Parton, regina muzicii country, a primit un premiu de 100 de milioane de dolari de la miliardarul Jeff Bezos. Se vorbește de un motiv ascuns

Celebra cântăreață, Parton a primit premiul Courage and Civility Award, care este însoțit de 100 de milioane de dolari, din partea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, și a partenerei sale de viață, Lauren Sanchez.

„Wow! Ai spus 100 de milioane de dolari?!” a spus Parton în timp ce primea premiul.

„Atunci când oamenii sunt în poziția de a ajuta, ar trebui să ajuți”, a spus Parton într-o înregistrare video pe care Bezos a postat-o sâmbătă pe Twitter. „Încerc să-mi pun banii acolo unde îmi este inima,” a mai spus vedeta, iubită și apreciată generații la rând.

Parton nu a spus ce va face cu banii pe care i-a primit, dar are mai multe proiecte filantropice de lungă durată. Ea a contribuit la destigmatizarea HIV/SIDA, a relatat Los Angeles Times. Serviciul de Pescuit și Faună Sălbatică al SUA i-a acordat un premiu de parteneriat pentru eforturile sale de conservare a vulturului pleșuv. Regina muzicii country a colaborat cu PETA pentru a-i împiedica pe proprietarii de câini să își lege animalele de companie cu lanțuri și să le lase afară. De asemenea a contribuit financiar, strângând donații, la producerea unui vaccin în timpul pandemiei.

Acesta este al doilea an în care Bezos înmânează acest premiu. Anul trecut, el le-a oferit bucătarului José Andrés, specialist în ajutorarea sinistraților, și comentatorului și activistului CNN Van Jones câte 100 de milioane de dolari fiecare. Prin altele, Bezos deține și The Washington Post, aceasta fiind și publicația care a relatat pe larg evenimentul.

Fericit că a oferit premiul, dar trist pentru că nu știe ce să facă mai departe cu averea

În același timp, la polul opus, însuși Bezos recunoaște, într-un interviu acordat CNN, că are o problemă, vrea să doneze întreaga avere acumulată de-a lungul timpului, cea care l-a poziționat în topul miliardarilor lumii, dar nu știe cum să facă în mod concret acest demers.

Al patrulea cel mai bogat miliardar din lume, după Elon Musk, Bernard Arnault și Gautam Adani, Bezos a realizat interviul împreună cu partenera sa Lauren Sánchez, relatând despre promisiunea sa: „Partea dificilă este să ne dăm seama cum să o facem într-un mod cu pârghii”.

Pare că și aceasta este o problemă: să fii unul dintre cei mai bogați oameni de pe Pământ și să nu știi ce să faci cu banii, deși ai 3-4-5 copii.

O parte a presei de peste ocean a relevat și un al motiv pentru care Bezos s-a apucat de această campanie mediatică de donații. Jurnaliștii cred că Jeff Bezos a anunțat că vrea să doneze circa 130 de milioane din avere doar pentru a-i face din nou opoziţie lui Elon Musk care a fost criticat pentru că a cheltuit 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter. în loc să doneze banii în scopuri umanitare. Se știe că cei doi s-au confruntat de mai multe ori de-a lungul timpului.

Este avansată și opinia că donațiile lui Bezos ar fi o soluție pentru a scăpa de plata taxelor. Publicaţii americane precum The New York Times, Bloomberg sau The Wall Street Journal au dezvăluit în trecut cum miliardarii americani încearcă să scape de taxe folosindu-se de aceste donaţii caritabile.