Actual Lifestyle

Miliardarul american Jeff Bezos a anunțat că vrea să refacă peste 100 de milioane de hectare de terenuri din Africa

Miliardarul american Jeff Bezos a anunțat că vrea să refacă peste 100 de milioane de hectare de terenuri din Africa
Infoactual

Având la bază motivul că fermierii africani suferă îngrozitor din cauza schimbărilor climatice, miliardarul Jeff Bezos se oferă să ”salveze” Africa și are în gând un proiect megalomanic.

Miliardarul american Jeff Bezos a anunțat că vrea să refacă peste 100 de milioane de hectare de terenuri din Africa. Video documentar

Miliardarul american Jeff Bezos, prin fondul pe care îl conduce, a anunțat că vrea să refacă peste 100 de milioane de hectare de terenuri din Africa care au fost devastate de degradare, despădurire și utilizare excesivă.

Andrew Steer, directorul executiv al organizației filantropice a fondatorului Amazon, a făcut acest anunț marți, 4 octombrie 2022, înainte de conferința privind clima COP27 care va avea loc luna viitoare în Egipt.

Steer a declarat că fondul intenționează să refacă terenurile până în 2030 prin așa-numita inițiativă AFR100, care este condusă de unele țări din Uniunea Africană.

Luând cuvântul la o conferință Reuters săptămâna trecută, Steer a declarat: „Fermierii africani suferă îngrozitor din cauza schimbărilor climatice”, adăugând că obiectivul ar fi reducerea carbonului din atmosferă și „venituri mai bune pentru fermieri, o mai bună securitate alimentară, soluri mai rezistente”.

Referindu-se la cererile tot mai numeroase din partea țărilor sărace ca țările mai bogate și mai poluante să plătească pentru dezastrele provocate de schimbările climatice, cum ar fi inundațiile și incendiile, Steer, citat de media, a declarat: „Țările bogate vor trebui să joace un rol mai important în ceea ce privește crearea unei rezistențe, ajutând țările sărace și cetățenii săraci să se adapteze.”

Până în prezent, fondul lui Jeff Bezos a promis 30 la sută din resursele sale financiare de peste 10 miliarde de dolari (10,01 miliarde de euro) pentru restaurare, conservarea naturii și transformarea sistemelor alimentare.

Cu toate acestea din acest fond au fost alocați puțin peste 1,5 miliarde de dolari (1,501 miliarde de euro), potrivit unui purtător de cuvânt al fondului, Bezos și partenerul său manifestând un interes activ pentru aceste proiecte.

Potrivit lui directorului Steer, cei doi se întâlnesc cu el lunar, spunând că Bezos este obsedat de rezultate în acest sens. El a adăugat că fondatorul Amazon vrea ca fondul să finanțeze idei bine articulate pentru combaterea schimbărilor climatice.

După cum se știe, Bezos face parte dintr-un grup tot mai numeros de filantropi care își donează averea pentru cauze bune în lume, o tendință inițiată de fondatorul Microsoft, Bill Gates.