International

Donald Trump, încolţit! Pentru ce este pus oficial sub acuzare

newsweek.com

Momente grele pentru fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Miliardarul și omul politic, care speră să candideze și la alegerile prezidențiale din 2024, a fost oficial pus sub acuzare pentru 7 fapte. Principala problemă pe care au depistat-o autoritățile și pe care Trump o numește o „farsă” este cea a cutiilor cu documente clasificate, pe care fostul lider american le ținea la vedere și le-ar fi arătat unor persoane neautorizate.

Conform celor mai recente informații, fostul șef al executivului SUA a fost pus sub acuzare pentru obstrucționarea justiției și pentru încălcarea Legii spionajului, întrucât documentele clasificate nu au fost păstrate corespunzător.

Donald Trump afirmă că e o conspirație

Donald Trump este convins de faptul că-și va dovedi nevinovăția, iar că motivul pentru care a fost pus sub acuzare este o manevră a administrației Biden.

Conform postării de pe platforma de socializare care a fost concepută de el, Truth Social, fostul președinte republican a fost „somat să apară în faţa instanţei federale din Miami marţi, la ora 3 p.m. (…) Administraţia coruptă Biden i-a informat pe avocaţii mei că am fost pus sub acuzare, se pare că pentru Farsa cutiilor”, titrează Realitatea.

Scandalurile lui Trump sunt nesfârșite

Omul de afaceri, care a surprins în 2016, când a învins-o pe Hillary Clinton la scrutinul prezidențial, a fost marcat de controverse întreaga sa carieră. Însă niciodată la fel de mult ca după ce și-a pierdut locul de la Biroul Oval, în locul său fiind instituit actualul președinte, Joe Biden. Atunci, el a intrat colimatorul opiniei publice, întrucât postările sale de pe platforma Twitter i-au încurajat pe susținătorii lui să protesteze și să ia cu asalt clădirea Capitoliului. Acest eveniment de insurgență, care s-a întâmplat pe 6 ianuarie 2021, s-a încheiat cu pierderea a patru vieți omenești.

Deși acest incident și alte scandaluri din lunga carieră a lui Donald Trump nu au dus la puneri oficiale sub acuzare, ci la sancțiuni de ordin social (spre exemplu, blocarea conturilor de social media în urma tragediei Capitoliului), Donald Trump a devenit o țintă pentru măsuri legale în primăvara acestui an, când a fost cercetat pentru nu mai puțin de 34 de capete de acuzare. Un incident declanșator a fost acela când Parchetul din Manhattan a identificat dovezi conform cărora Trump i-ar fi cumpărat tăcerea actriței Stormy Daniels, cu care se presupune că a avut o aventură la începutul anilor 2010. El a vrut să se asigure că Daniels nu va spune nimic compromițător în timp ce el își pregătea campania electorală în 2016.