Actual Diverse

Două procuroare s-au luat la harță în clădirea Parchetului. Cazul a ajuns în fața unui judecător

Două procuroare s-au luat la harță în clădirea Parchetului. Cazul a ajuns în fața unui judecător
Arhivă

Situație hilară între două procuroare din Timișoara! Aflate în conflict, au apelat la instanță să le rezolve problema, însă decizia judecătorilor nu este pe placul reclamantei.

Două procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara se „războiesc” pentru locul din birou! Aflate de mai mult timp în conflict și lucrând în același încăpere, una dintre ele nu a mai suportat situația și a apelat la justiție. Judecătorii au dispus mutarea sa în alt birou, însă procuroarea nu a fost de acord și a atacat decizia. A pierdut procesul, dar refuză în continuare să se mute din biroul cu pricina.

Minela Abagiu şi Mărioara Sandu, două procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara (Mărioara Sandu a fost şi procuror DNA), au ajuns să aibă un conflict foarte dur, pe care conducerea PJ Timişoara l-a soluționat astfel: a emis un ordin prin care a dispus mutarea procuroului Minela Abagiu din biroul numărul 2, împărţit cu Mărioara Sandu, aflat la parterul Palatului Dicasterial, în biroul 22, de la etajul unu al clădirii.

Ordinul de mutare, refuzat de procuroarea care l-a cerut

Deși ordinul a fost emis chiar la cererea procuroarei Abagiu, care a cerut să fie mutată din biroul pe care îl împarte cu Mărioara Sandu, aceasta refuză acum să îndeplinească decizia instanței, scrie adevarul.ro. Astfel, pentru că nu a fost pe placul ei, Minela Abagiu a contestat în instanţă dispoziţia de mutare în alt birou.

În proces, Minela Abagiu a arătat că, la mai puţin de un an de când s-a mutat din biroul nr.1 în biroul nr. 2 ar fi pusă din nou în situaţia de a se muta, fiind astfel obligată „să aloce timp şi să piardă ore în şir cu sortarea şi ambalarea dosarelor şi a altor înscrisuri şi nu va putea să se ocupe de dosare, iar activitatea de mutare şi rearanjare se va prelungi ore şi chiar zile în şir, având în vedere încărcătura mare de dosare pe care le are în fişet”.

Minela Abagiu a mai arătat în instanţă că în biroul în care se află  (nr.2) a făcut îmbunătăţiri, fiind puse draperii. „Mutarea este şicanatorie. Nu se impune. Existau alte soluţii”, a mai reclamat procurorul Abagiu.

Procuroarea Sandu, acuzată că a generat mai multe scandaluri

Abagiu consideră că este dată afară din biroul în care îşi desfăşoară activitatea, tocmai pentru a i se face pe plac toanelor unui procurorului Mărioara Sandu. Consideră că a generat numai scandaluri în ultimii ani, indiferent cu cine a stat în birou, şi că nu are altă preocupare decât să se războiască cu oricine.

Tribunalul Timiş şi, ulterior, Curtea de Apel Timişoara au respins cererea procuroarei Abagiu de suspendare a dispoziţie de mutare din birou, hotărârea rămânând definitivă.

Cu toate acestea, Minela Abagiu refuză să părăsească biroul pe care îl împarte cu colega aflată în conflict. „Ordinul a fost dat ca să aplanăm situaţia conflictuală. Deocamdată a rămas tot aşa. Nu s-a găsit nicio soluţie”, a declarat, resemnat, prim-procurorul PJ Timişoara, Ciprian Ionuţ Pelmuş.