Actual Diverse

Două statui vechi de la Vatican au fost sparte de un turist din SUA.„Șocul din Vatican pentru ceea ce s-a întâmplat a fost enorm”

Două statui vechi de la Vatican au fost sparte de un turist din SUA.„Șocul din Vatican pentru ceea ce s-a întâmplat a fost enorm”
usatoday.com

Un american a distrus intenționat două statui vechi de 2.000 de ani, la Vatican. Motivul pentru care s-a înfuriat turistul a șocat.

A aruncat bustul unei statui pe podea

La Vatican, un turist American, după ce s-a enervat că nu îl poate vedea pe papa, a făcut bucăți două sculpturi antice.

Potrivit ziarului II Messaggero, bărbatul a cerut să-l vadă pe papă. La primirea răspunsului că acest lucru nu se poate, bărbatul american ar fi aruncat pe podea un bustul unei statui romane. Iar pe cel de-al doilea bust l-a răsturnat, în timp ce fugea de la locul faptei.

Muzeul în care au fost sparte statuile găzduiește 1.000 de lucrări antice

Incidentul s-a întâmplat la Roma, în data de 5 octombrie 2022, la Muzeul Chiaramonti, muzeu care face parte din Muzeele Vaticanului, unde se află aproximativ 1.000 de lucrări antice.

Ulterior actului întreprins de american, cele două opere de artă au fost duse la atelierul intern pentru a fi evaluate. Din fericire, deși au aproximativ 2.000 de ani, se pare că ar fi vorba despre opere de artă secundare, mai degrabă decât opere celebre, a declarat o sursă pentru Il Messaggero.

Bărbatul american are o vârstă de aproximativ 50 de ani

Potrivit lui, directorul Biroului de Presă pentru Muzeele Vaticanului, americanul are în jur de 50 de ani.

„Persoana care a doborât statuile a fost oprită de poliția Vaticanului și a fost predată autorităților italiene”, se arată într-un comunicat oficial al Vaticanului

Matteo Alessandrini a declarat că:

„Busturile erau prinse de rafturi în cui, dar dacă le tragi cu forță, se vor desprinde”.

„L-a tras pe unul și apoi pe celălalt, iar gardienii au venit imediat, l-au prins și l-au dus la poliția Vaticanului care l-a adus la audiere. În jurul orei 17:30 a fost predat autorităților italiene”.

Despre ce anume voia turistul american să vorbească cu Papa Francisc

Se pare că “Nimeni nu știe despre ce a vrut turistul să vorbească cu Papa, dar diverse instituții i-au pus sub semnul întrebării sănătatea mintală. Între timp, cele două opere de artă deteriorate se află acum la un laborator de conservare”, potrivit news.artnet.com

Șocul a fost enorm

„Acum experții cântăresc daunele și procedează la recuperarea fragmentelor pentru restaurare imediată”, iar „Șocul din Vatican pentru ceea ce s-a întâmplat a fost enorm”, a precizat reprezentantul instituției, conform sursei citate.