International

Duma de Stat a Rusiei face apel ca lumea să respecte convenția privind armele biologice

Duma de Stat a Rusiei face apel ca lumea să respecte convenția privind armele biologice
Infoactual

Duma de Stat a Rusiei a adoptat un proiect de apel către „parlamentele lumii” pentru a respecta convenția privind armele biologice.

Duma de Stat a Rusiei face apel ca lumea să respecte convenția privind armele biologice

Duma de Stat a Rusiei, după ce a calificat atacul de la Podul Crimeii drept o „declarație de război”, a făcut apel la guvernele lumii să respecte convenția privind armele biologice.

Apelul a venit la exact 24 de ore de când președintele rus Vladimir Putin a supervizat antrenamentul pentru a lansa un „atac nuclear masiv” ca răspuns la orice atac cu bombe murdare. Sub conducerea președintelui rus, la data de 26 octombrie a.c., au avut loc lansări practice de rachete balistice și de croazieră.

Liber, însă, la rachete balistice

„Rachetele de croazieră aeropurtate au fost lansate cu ajutorul aeronavelor TU-95MS. Lansările rachetei balistice ICBM Yars de pe cosmodromul Plesetsk și a rachetei balistice Sineva din Marea Barents au fost efectuate la situl de testare Kura din Kamchatka”, au precizat reprezentanți de la Kremlin.

„Sarcinile prevăzute în timpul antrenamentului forțelor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele atingându-și țintele, confirmând caracteristicile lor specificate”.

De asemenea, guvernul rus a precizat că exercițiul a fost conceput pentru a verifica nivelul de pregătire al comandamentului militar al Rusiei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat anterior:

”Forțele de descurajare strategică ale Rusiei au organizat un exercițiu de antrenament sub conducerea președintelui Vladimir Putin pentru a efectua un atac nuclear masiv ca răspuns la un atac nuclear al unui inamic”.

„Tovarășe comandant-șef (Putin nr.r), în conformitate cu planul de pregătire al Forțelor Armate ale Federației Ruse, sub conducerea dumneavoastră se desfășoară un exercițiu de pregătire la comanda Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul căruia vor fi exersate sarcinile unui atac nuclear masiv al forțelor strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear al inamicului”.

După cum s-a scris în media, antrenamentul de la sfârșitul lui octombrie a avut loc în urma acuzațiilor aduse de Rusia, potrivit cărora Ucraina ar pregăti o bombă murdară pentru a o detona în propria țară și a da vina pe liderul rus.

Ultimele atacuri au avut loc azi

Aviația rusă a atacat în această dimineață regiunea Odesa cu trei rachete Kh-59, dar acestea au fost distruse de unități ale Apărării Aeriene Ucrainene, transmite comandamentul operațional „Sud”, relatează Ukrinform.

Ieri, 1 noiembrie, potrivit Ministerului britanic al Apărării, în actualizarea sa zilnică privind conflictul din Ucraina, pentru prima dată în timpul războiului, Rusia a desfășurat rachete hipersonice lansate din aer într-o bază din Belarus.