Actual International

Duma de Stat a Rusiei pregătește o lege care va permite deputaților să fie înrolați în armata rusă. Explicația este halucinantă

Duma de Stat a Rusiei pregătește o lege care va permite deputaților să fie înrolați în armata rusă. Explicația este halucinantă
EVZ

Oare cetățenii ruși nu se gândesc la faptul că și răbdarea are o limită, pentru că se pare că Putin vrea să îi testeze la maximum suportabilității umane. Copiii și tații ruși sunt duși pe frontul unui război inuman, iar acum este și rândul lor, al legislatorilor. De ce ar avea nevoie Rusia de Duma de Stat dacă există un singur conducător. Noua lege va permite deputaților să fie și ei mobilizați. Și culmea ironiei, o astfel de lege o votează chiar cei care vor merge să lupte în Ucraina.

Duma de Stat a Rusiei pregătește o lege care va permite deputaților să fie înrolați în armata rusă. Explicația este halucinantă

Duma de Stat a Rusiei pregătește un proiect de lege care va permite deputaților să fie înrolați în armata rusă „dacă vor să participe la operațiuni speciale în Ucraina”, a declarat Vitaliy Milonov pentru postul de televiziune rus RIA Novosti.

Potrivit lui Milonov, în prezent, legislația îi exclude pe parlamentari de pe lista celor care sunt supuși încorporării în armata rusă, ceea ce creează probleme pentru cei care doresc să se ofere voluntari, deoarece parlamentarii pot fi supuși unor sancțiuni pentru că lipsesc de la întâlniri.

Explicația este halucinantă

Milonov a declarat pentru RIA că a discutat această problemă cu secretarul Prezidiului Consiliului General al Rusiei Unite, Andrei Turchak, iar acesta din urmă i-a însărcinat pe cei care se ocupă de legislația privind statutul deputatului să studieze propunerea.

De la mobilizare, la automobilizare

„Legea federală spune că deputații nu sunt supuși mobilizării. Și toți voluntarii noștri fac totul în mod voluntar, chiar dacă sunt obligați să participe la ședințe. Iar dacă se va lua o decizie, ar fi necesar ca toți voluntarii noștri să nu pară că încalcă reglementările. Și toți voluntarii ar putea să se automobilizeze”, a spus el.

Parlamentarii care doresc să meargă într-o zonă de război se confruntă cu faptul că nu își pot oficializa absența din Dumă, deoarece astfel de deplasări nu sunt prevăzute de lege.

„Acum inițiem această chestiune pentru ca eu și colegii mei, parlamentarii din Rusia Unită, să ne putem mobiliza. Nu a existat un astfel de precedent înainte <…>, deoarece, dacă pornim de la lege, obligațiile mele constituționale federale sunt să fiu prezent la ședințele Dumei, iar acest lucru este clar precizat”, a declarat Milonov.

El a adăugat că parlamentarii nu sunt plătiți pentru serviciul lor în Donbas și că o fac în mod voluntar și pe banii lor. „Mergem pe propria noastră cheltuială, acesta este un punct important”, a conchis Milonov.

Și încorporarea de toamnă a fost amânată

Cu toate acestea, vestea vine după ce președintele rus Vladimir Putin a amânat pentru toamnă proiectul militar obișnuit al Rusiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, din cauza faptului că comisariatele militare din Rusia se confruntă cu o supraîncărcare din cauza mobilizării parțiale, „începerea încorporării de toamnă a fost amânată”.

Vorbind pentru RIA Novosti, Peskov a declarat că amânarea va fi de la 1 octombrie la 1 noiembrie „pentru a nu agrava situația”.

„[Acest lucru] va face posibilă separarea fluxurilor de recruți mobilizați și de recruți înrolați”, a mai spus Peskov, citat de media.

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret vineri, 30 septembrie. Potrivit documentului, 120 de mii de persoane vor fi recrutate în cadrul campaniei de toamnă. Această cifră este mai mică decât în toamna anului trecut (127.500) și în primăvara acestui an (134.500).

Anunțul lui Putin a fost făcut la numai câteva ore după ce președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a emis aceeași informare către poporul ucrainean.