Actual Diverse

După busculada de la concertul din Londra, o femeie a murit din cauza rănilor suferite, două rămân în stare critică

După busculada de la concertul din Londra, o femeie a murit din cauza rănilor suferite, două rămân în stare critică
lbc.co.uk

O femeie a murit din cauza rănilor suferite în momentul în care participanții la concert au încercat să intre fără să plătească în Brixton O2 Academy, tragedie despre care a scris și Infoactual într-o ediție anterioară.

După busculada de la concertul din Londra, o femeie a murit din cauza rănilor suferite, două rămân în stare critică

Poliția britanică a anunțat că Rebecca Ikumelo, în vârstă de 33 de ani, din Newham, în estul Londrei, a murit sâmbătă (17 decembrie 2022) dimineața, după ce a fost strivită vineri seară în busculada creată la intrarea în sala de concert. Alte două femei, în vârstă de 21 și 23 de ani, rămân internate într-un spital din Londra, unde se spune că se află în stare critică.

La aflarea veștii decesului, Asake, artistul pe care fanii veniseră să îl vadă, a postat un mesaj pe Instagram în care își exprimă durerea, spunând că a vorbit cu familia victimei, adăugând că este „devastat de veste”.

„Sunt copleșit de durere și nu mi-aș fi putut imagina niciodată că se va întâmpla așa ceva. Echipa mea și cu mine așteptăm încă un raport complet din partea conducerii locației și a poliției pentru a determina ce anume a dus la toate perturbările cauzate și, în cele din urmă, la moartea Rebeccăi. Dacă aveți informații relevante în legătură cu acest lucru, vă rugăm să contactați Poliția Metropolitană.”

Poliția metropolitană a declarat că desfășoară o investigație urgentă, dar că va fi nevoie de timp pentru a analiza întreaga cantitate de înregistrări. Multe videoclipuri au fost postate online, care trebuie să fie analizate, precum și camerele de corp purtate de polițiști.

Printre aspectele care fac obiectul anchetei se numără împingerea unei femei pe scări de către un polițist, anchetă care este efectuată de către Biroul Indepedent pentru Conduita Poliției.

Situația de vineri seară

Patru spectatori sunt în stare critică și se luptă pentru viața lor după ce o revoltă a izbucnit la un concert la O2 Academy din Brixton.
Poliția a fost chemată joi seară, potrivit Daily Mail, vineri, 16 decembrie a.c., după ce o mulțime mare de oameni a încercat să intre cu forța în local fără bilete.

Cântărețul de muzică afrobeats Asake trebuia să cânte când a izbucnit revolta, lăsând mai multe persoane rănite în urma îmbrâncelii, opt dintre ele fiind spitalizate, iar patru în stare critică. Ca urmare, spectacolul a fost anulat, lăsând poliția și conducerea localului să facă curățenie.

Până în prezent nu au fost făcute arestări, poliția vizionând înregistrările postate online și de pe camerele de supraveghere din zonă. Mai mulți polițiști au suferit, de asemenea, răni ușoare în încăierarea care a avut loc în timp ce încercau să gestioneze situația.

Asake le-a spus fanilor vineri că nu a mai putut continua spectacolul după ce 3.000 de fani au încercat să intre în sala de concert, spunând: „Poliția de securitate ne-a cerut să închidem spectacolul. Ne cerem scuze față de voi, acest lucru nu are nimic de-a face cu noi sau cu promotorul”. Conducerea a preluat apoi microfonul și le-a spus celor aflați în sală să plece așa cum au venit, cu promisiunea că le vor înapoiați banii pe bilete cumpărate.