Actual International

Opt oameni spitalizați dintre care patru în stare critică, după o busculadă creată la intrarea într-o sală de concerte în Londra

Opt oameni spitalizați dintre care patru în stare critică, după o busculadă creată la intrarea într-o sală de concerte în Londra
mylondon.news

Busculada de aseară din Brixton, Londra ne amintește de coșmarul din Seul. Nu a fost de aceeași intensitate, dar există, după cum a anunțat chiar Scotland Yard, patru persoane care sunt la spital, în stare critică. Rețelele de socializare sunt pline de imagini și informații despre teribilul incident la un spectacol care se dorea a fi o bucurie, dar care s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Opt oameni spitalizați dintre care patru în stare critică, după o busculadă creată la intrarea într-o sală de concerte în Brixton, Londra. VIDEO

Poliția a fost chemată joi seară, potrivit ediției Daily Mail de vineri, 16 decembrie 2022, după ce o mulțime mare de oameni a încercat să intre cu forța în locație fără bilete.

Cântărețul de muzică afrobeats Asake trebuia să cânte când a izbucnit revolta, lăsând mai multe persoane rănite în urma îmbrâncelii, opt dintre ele fiind spitalizate, iar patru în stare critică. Ca urmare, spectacolul a fost anulat, lăsând poliția și conducerea localului să facă curățenie.

Date informative: Afrobeat este un gen muzical nigerian care presupune combinarea stilurilor muzicale vest-africane (cum ar fi muzica tradițională Yoruba și highlife) cu influențe americane de funk, jazz și soul, cu accent pe voci cântate, ritmuri complexe care se intersectează și percuție.

Până acum (la închiderea ediției) nu au fost făcute arestări, poliția vizionând imagini postate online și de pe camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, mai mulți polițiști au suferit răni ușoare în încăierarea care a avut loc în timp ce încercau să gestioneze situația.

Asake le-a spus fanilor că nu a mai putut continua spectacolul după ce 3.000 de fani au încercat să intre în sala de concert, spunând:

„Poliția de securitate ne-a cerut să închidem spectacolul. Ne cerem scuze față de voi, acest lucru nu are nimic de-a face cu noi sau cu promotorul. Este vorba practic de… ascultați ce vă spun”.

Conducerea a preluat apoi microfonul și le-a spus celor aflați în sală să plece așa cum au venit, cu promisiunea că vor primi banii înapoi.

Incidentul a fost descris ca fiind „extrem de dureros” de către comandantul de aur al Poliției Metropolitane, Ade Adelekan, care a îndemnat pe oricine are informații să contacteze forțele de ordine.

Acesta a declarat, citat de media externă:

Sunt la curent cu videoclipurile care au fost distribuite pe rețelele de socializare. Îi rog pe oameni să fie rezonabili cu privire la ceea ce împărtășesc și să nu posteze materiale care îi vor supăra pe cei afectați de acest incident. Acolo unde s-a folosit forța de către ofițerii de poliție, aceștia știu că trebuie să răspundă pentru acțiunile lor. Direcția pentru standarde profesionale a Met va vizualiza toate materialele, inclusiv înregistrările video corporale ale ofițerilor de la locul incidentului.”

Poliția din Lambeth a transmis într-un comunicat: „Serviciile de urgență au participat la O2 Academy din Brixton în urma unor informații conform cărora mai multe persoane au fost rănite după ce o mulțime mare a încercat să intre fără bilete. Patru persoane se află în stare critică la spital. Ofițerii vor rămâne în zonă pentru a oferi reasigurări.”

Pe un twiter apare și următorul mesaj:

”Oricine care nu a vorbit încă cu poliția despre evenimentele care au lăsat patru participanți la concert în stare critică este rugat să sune la 101 și să menționeze referința 6725/15Dec. Poliția ar dori, de asemenea, orice filmare pe care cineva ar putea să o fi făcut cu privire la evenimente, pe care o poate trimite la @MetCC prin Twitter.”