Actual

Educatoarea din Pitești lovea copiii de oliță până îi învinețea. Azi a fost  pusă sub control judiciar

Educatoarea din Pitești lovea copiii de oliță până îi învinețea. Azi a fost  pusă sub control judiciar

Acuzații grave aduse unei educatoare de la o creșă Pitești de mai mulți părinți. Doar o singură familie a avut curaj și s-a dus la Poliție și a depus plângere împotriva ei.

Educatoarea din Pitești lovea copiii de oliță până îi învinețea

O fetiță în vârstă de trei ani ar fi ajuns acasă cu vânătăi, după ce educatoarea, în vârstă de 44 de ani, de la o creșă din Pitești ar fi lovit-o.

„A luat-o și a trântit-o pe oliță. A început să plângă și i-a spus să tacă”.

 Pentru fapta comisă, părinții micuței nu au sesizat, în primă fază, Poliția. Dar când agresiunile educatoarei au continuat, aceștia au reclamat-o pe femeia de 44 de ani care ar fi trebuit să aibă grijă de copilul lor.

 Suspiciunile asupra comportamentului educatoarei din Pitești au început să apară în urmă cu o lună, când fetița de trei ani a mers acasă vânătă și le-a povestit părinților că femeia ar fi bruscat-o, ca să stea pe oliță.

„Acuza niște dureri în jurul zonei intime, soția a întrebat-o ce s-a întâmplat, i-a spus că a lovit-o doamna Petruța, care era educator; pur și simplu a luat-o și a trântit-o pe oliță. A început să plângă și i-a spus să tacă, că dacă nu, o dă afară”, a povestit tatăl copilului în fața camerelor de luat vederi.

La aflarea incidentului, părinții au discutat despre agresiunile la care îi supunea femeia pe copiii din creșă pe un grup social. Aici, și alți părinți au spus că au bănuieli că educatoarea bate copiii.

Șeful Serviciului Creșe Pitești, Denisa Bălan, a spus: „Este regretabil dacă un educator are un astfel de comportament. Nu pot să vă spun cu exactitate de câți copii, dar e vorba de mai mulți copii”.

Tatăl  fetiței a fost sfătuit de conducerea instituției să depună plângere la Poliție, dar, în primă fază, acesta nu a făcut acest pas. În perioada următoare, educatoarea de 44 de ani nu  a încetat șirul violențelor. Astfel, o supraveghetoare, care fusese desemnată să nu o lase niciodată singură pe educatoare cu copiii, a spus că femeia i-a pus mâna în gât fetiței.

Azi, educatoarea a fost pusă sub control judiciar

Ulterior, la nivelul creșei, a fost deschisă o anchetă internă, iar in cursul zilei de marți, oamenii legii au ajuns la creșă.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că femeia, în calitate de angajat al unei instituții (de numai 3 luni de zile), care asigură îngrijirea copiilor de până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă”, a spus Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

În urma anchetei, femeia a fost reținută și eliberată după 8 ore de audieri, fiind plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ea are interdicție să se mai apropie de copiii din creșă.