Actual Politică

Breaking: Elena Udrea a fost adusă în România şi va fi dusă la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor

Elena Udrea a fost adusă în România şi va fi dusă la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor

Elena Udrea a ajuns în România, în urma cu scurt timp. Aceasta a fost adusă în Vama Giurgiu. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Elena Udrea a fost adusă în România şi va fi dusă la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor

Aici va fi în perioada de carantinare-observare, timp de 21 de zile, într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp, „deoarece fenomenul supra-aglomerării nu este atât de accentuat ca în unităţile penitenciare destinate persoanelor condamnate de gen masculin”.

„În perioada de carantinare-observare, se studiază comportamentul şi personalitatea Elenei Udrea, se efectuează examene medicale, se desfăşoară activităţi de educaţie sanitară şi se evaluează nevoile educaţionale, psihologice şi sociale, în scopul stabilirii ariilor de intervenţie şi asistenţă, informează FSANP.

La finalizarea acestei perioade, Elenei Udrea i se stabileşte Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică prin care se precizează activităţile şi programele în care fostul politician urmează a fi inclus pe perioada deţinerii.

„Având în vedere domiciliul acesteia, Elena Udrea va continua executarea pedeapsei şi după cele 21 de zile aferente perioadei de carantinare-observare, tot în Penitenciarul Ploieşti-Târgşorul Nou. Având în vedere criteriile legale de stabilire a regimului de executare, aceasta va fi încadrată de către Comisia din penitenciar la un regim iniţial, ce ar putea fi închis sau semideschis”, a mai comunicat FSANP.

Suplimentar stabilirii regimului de executare, Comisia va lua în calcul statutul Elenei Udrea de persoană care necesită protecţie, fapt ce va presupune cazarea individuală sau împreună cu deţinute compatibile pe criterii de educaţie, profesie sau funcţie avută anterior arestării. Totodată, statutul de persoană care necesită protecţie presupune participarea la toate activităţile din penitenciar (inclusiv munca – dacă fostul politician optează pentru această posibilitate) cu asigurarea gradului necesar de protecţie, atât din punct de vedere al demnităţii umane cât şi al siguranţei proprii.

Udrea mai are căi de atac, iar avocații ei vor lucra în acest sens, mai ales că tocmai azi s-a dat prima sentință într-un dosar de condamnare, în acord cu decizia Curții Constituționale privind prescripția.