Actual Politică

Elena Udrea acuză: Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat pe 7 aprilie

Elena Udrea acuză: Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat pe 7 aprilie
FOTO: retetesivedete.ro

La o zi după ziua sa, Sf. Constantin şi Elena, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, aflată în arest în Bulgaria a postat prin avocatul său un mesaj pe contul său de socializare. Elena Udrea explică de ce dosarul în care a primit sentința ar fi trebuit rejudecat.

Elena Udrea acuză: „Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat pe 7 aprilie”

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate. Şi dacă ar vrea să îşi justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece această prevede că judecatorii pot să nu ţină cont de deciziile CCR, dacă „există un risc sistemic de impunitate (nepedepsire) prin prescripţie”. Trec peste toate argumentele constituţionale prezentate de specialişti, de ce această decizie nu poate fi aplicată, şi mă rezum la analiza raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuţie un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în România în dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripţie nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzată, peste cel puţin 4 ani. Cum au luat aceşti judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie.

4 puncte la care Elena Udrea caută un răspuns

În concluzie, am fost condamnata ilegal la fond pentru că:

a) completul de 3 judecători era nespecializat.

b) din complet a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condiţiile legale pentru a fi judecător, sigur… în România nu contează dacă un judecător nu a depus jurământul de credinţă, în schimb în Grecia şi Italia hotărârile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre această judecătoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 că cel puţin unul dintre judecători, Preşedintele Completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mâna şi nu tras aleatoriu la sorţi. Cum acesta era şi Preşedintele Secţiei Penale, adică şeful celorlalţi 4, este evident că ceea ce decidea el, aşa rămânea, iar el „zicea” ce era scris în plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte.

d) mi s-a respins în mod halucinant contestaţia în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu există niciun text referitor la speţa mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedură penală, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care nu fi fost încălcate. Dacă asta se întâmplă în cel mai vizibil şi cunoscut dosar din România „Gala Bute”, ce o fi în celelalte? Ce se întâmplă cu Justitia din România? Specialiştii în drept, procurorii şi judecătorii de bună credinţă, avocaţii şi profesioniştii adevăraţi din conducerea Ministerului Justitiei, CSM, ICCJ, sunt mulţumiţi şi liniştiţi cu situaţia asta?”, încheie Elena Udrea postare pe pagina sa de Facebook.

Luni, 23 mai, Elena Udrea urmează să primească verdictul asupra recursului în casație din dosarul „Gala Bute”

Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului a declarat că Elena Udrea este foarte optimistă și speră să primească un răspuns favorabil. Aceasta a fost condamnată la 6 ani de executare, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Curtea de Apel din Sofia a amânat din nou, miercuri, decizia privind extrădarea în România a Elenei Udrea. Judecătorii bulgari au stabilit că noul termen să fie 8 iunie.

Adrian Alexandrov: La Multi Ani și ție mami. Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă

Foto: Facebook Elena Udrea

Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea i-a transmis ieri un mesaj emoționant. Acesta a publicat un mesaj special pe pagina sa de socializare, cu ocazia Sfinților Constantin și Elena. Adrian Alexandrov a scris că el și fiica lor se gândesc întotdeauna la ea și o așteaptă acasă. „La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena. La Multi Ani și ție mami. Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă”, a scris Adrian Alexandrov.