Actual

Elena Udrea îi pune o întrebare lui Cătălin Predoiu: Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru?

Elena Udrea îi pune o întrebare lui Cătălin Predoiu: Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru?

Elena Udrea, fost ministru al Turismului aflat acum în închisoare, i-a transmis un mesaj ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în care îl întreabă ce părere are despre „abuzul” care i se întâmplă ei. Mai mult, Elena Udrea îi face o serie de reproşuri lui Predoiu, şi spune ea, face acest lucru pentru că a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei lui.

Elena Udrea îi pune o întrebare lui Cătălin Predoiu: Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru?

“Înţeleg domnule Ministru al Justiţiei că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveţi domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât şi decizia CJUE din 21.12.2021?”, a scris Elena Udrea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi la nivelul profesionistului în drept! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”.

Elena Udrea scrie şi despre fetiţa sa de 3 ani pe care nu a văzut-o de 2 luni. Tot din cauza abuzurilor justiţiei a lui Cătălin Predoiu, spune fostul ministru.

„Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră, ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dvs ca Ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curţii constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE ( în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să transaţi). ?”

Elena Udrea îi reproşează ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu şi faptul că existe condamnări neprevăzute de legea penală, ori prescrise s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decat pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani justiţia dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă. (…)

„Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, a scris Elena Udrea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat în urmă cu două zile că magistraţii, poliţiştii, oamenii politici, diplomaţii trebuie să coopereze, în limita competenţelor legale, pentru a combate infracţionalitatea şi pentru a le aplica legea infractorilor, „chiar şi atunci sau cu atât mai mult atunci când ei fug de ea, când fug de aplicarea unei decizii judecătoreşti din România.