Diverse

Elena Udrea o atacă pe Monica Macovei din pușcărie. Iată ce a transmis fostul ministru al Turismului 

Elena Udrea o atacă pe Monica Macovei din pușcărie. Iată ce a transmis fostul ministru al Turismului 
facebook.com

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a făcut un anunț din pușcărie.

Cazul celor două fete răpite și violate la Brașov a fost comentat din pușcărie de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. În acest context, fostul ministru a precizat, pe pagina sa de Facebook, că politica penală din România se află într-o stare deplorabilă, respectiv gradul de recidivă din țara noastră este cel mai mare din Europa.

Elena Udrea, din pușcărie

Elena Udrea, care la momentul de față se află în penitenciarul Târgșor, unde își ispășește pedeapsa de 6 ani în dosarul „Gala Bute”, a postat, duminică, 20.11.2022, pe pagina sa de Facebook următoarele:

„Cazul răpirii și violării a celor două fetițe din Brașov de către un recidivist arată a mia oară cât de proastă este politica penală pe care o avem concepută de Macovei, procuror comunist, și continuată din incompetență, frică sau oportunism de alți miniștri ai justiției. Cel mai important aspect discutat aici este recidiva. Mai mult de jumătate dintre infractori sunt recidiviști, iar gradul de recidivă din România este cel mai mare din Europa. Deci, statul român nu este în stare să-i reabiliteze pe cei care încalcă legea, să îi reintegreze în societate după executarea pedepsei. Motivele sunt simple, dacă cineva ar fi interesat să le afle; pe de o parte, pușcăriile românești sunt fabrici de infractori, pe de altă parte, autoritățile sunt total dezinteresate de ceea ce se întâmplă cu un deținut după ce pleacă din închisoare”.

Aproape nimeni nu iese reabilitat dintr-o pușcărie

Totodată, Elena Udrea a povestit și despre situația deținuților din pușcăriile din țară: „Aproape nimeni nu iese reabilitat dintr-o pușcărie, cei răi ies și mai răi, cei care ar avea o șansă la îndreptare, după ani de detenție în condiții inumane, ies înrăiți, frustrați, cu dorinta de răzbunare, iar cei care sunt aici dintr-o greșeala a lor sau a justiției nu au nevoie sa fie reabilitați oricum. Supraaglomerarea cu mult peste limitele admise, înghesuirea de-a valma a tututor categoriilor de deținuți, punerea la un loc a celor sănătoși cu cei bolnavi psihic prezenți în număr uriaș în pușcării (spre exemplu, la Târgșor sunt 170 de bolnave psihic din aproape 500 de femei), lipsa condițiilor de igienă, lipsa asistenței medicale potrivite, lipsa unor programe și activități eficiente de reabilitare, personalul insuficient, faptul că oamenii stau degeaba, fără să muncească ani de zile, plus multe altele duc la consolidarea și acutizarea comportamentul antisocial și infracțional al celor care trec prin pușcăriile românești”.

“Statul plătește mai mult decât alocația pentru un copil sau cât plătește pentru un pacient”

„Chiar și așa, statul plătește mai mult decât alocația pentru un copil sau cât plătește pentru un pacient, iar la CEDO suntem cea mai condamnată țară din cauza condițiilor din penitenciar și suntem puși să dăm despăgubiri de zeci de milioane de euro. Nu recursul compensatoriu este problema, cum se repetă papagalicește în media; cine nu s-a reabilitat în 6 ani, e clar că nu s-ar reabilita în încă 4-6 luni în plus”, a precizat Udrea din pușcărie.

Elena Udrea se poate adapta la orice condiții

În încheierea postării sale pe facebook, Elena Udrea, a declarat: „Personal, nu mă plâng de condițiile din penitenciar, unde stau printr-un abuz de necrezut al justiției. Eu mă adaptez la orice situație, și aici, la Târgșor, măcar angajații ANP și cabinetul medical fac o muncă eroică, în situația de lipsuri cu care se confruntă și ei, ca și deținutele. Eu încerc să scot ceva bun din acest abuz care mi se întâmplă, arătând realitățile din penitenciare, consecințele asupra societății și ce s-ar putea face pentru a îndrepta lucrurile”.