Actual International

Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie a fost arestat în Spania. VIDEO

Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie a fost arestat în Spania. VIDEO

Un fugar britanic în vârstă de 30 de ani, arestat în orașul Marbella din Malaga, Spania, se afla pe lista celor mai căutați infractori din Marea Britanie. Cum a fost prins și alte amănunte legate de acest caz, în cele ce urmează.

Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie a fost arestat în Spania. VIDEO

După cum se arată într-un comunicat al Poliției din Spania, transmis marți, 25 octombrie 2022, forțele de ordine au arestat un alt infractor din Marea Britanie, care figura printre ”cei mai căutați” infractori. Dean Garforth a fost reținut în orașul Marbella din Costa del Sol, au anunțat oficialitățile spaniole.

Pe numele său fusese emis un ordin internațional de arestare de către autoritățile britanice pentru infracțiunile de trafic de droguri și de arme. Potrivit Agenției Naționale britanice pentru Combaterea Criminalității (NCA), britanicul în vârstă de 30 de ani are legături cu o organizație puternică dedicată furnizării unor cantități semnificative de cocaină și marijuana în nord-vestul Angliei.

Potrivit Direcției Generale a Poliției spaniole, infractorul își stabilise reședința într-o urbanizare din Marbella, foarte frecventată de cetățenii britanici, unde se putea amesteca cu alte persoane de aceeași naționalitate.

O operațiune de supraveghere a verificat faptul că Garforth a făcut eforturi mari pentru a-și ascunde identitatea. „El a fost localizat în momentul în care pleca de la domiciliul său cu ochelari de soare și o șapcă la bordul unei biciclete electrice,” au relatat reprezentanți din  Poliția Națională a Spaniei.

În momentul în care a fost identificat, fugarul ar fi intrat cu vehiculul său în unul dintre ofițeri și a sfârșit prin a răni doi polițiști, lăsându-i cu răni ușoare. Pe lângă faptul că a fost arestat pentru infracțiunile care îi sunt atribuite în țara sa, fugarul a fost arestat și pentru o infracțiune de rezistență și nesupunere.

Acesta a fost deja pus la dispoziția Tribunalului Central de Instrucție nr. 5 al Înaltei Curți Naționale spaniole, după cum a scris laopiniondemalaga.es.

Despre operațiunea „Most Wanted”

Arestarea acestuia a avut loc în cadrul operațiunii „Most Wanted”, o inițiativă comună a NCA britanice și a ONG-ului Crimestoppers. Aceasta a fost lansată încă din 2006 pentru a identifica fugarii căutați de poliția britanică pentru infracțiuni grave, precum traficul de droguri, crimă, jaf și trafic de arme, despre care se bănuiește că se ascund, de cele mai multe ori, în Spania.