Actual

Elena Udrea spune că nu a vrut să fugă din România: Mă duceam în Grecia la medic. Vreau să mai fac un copil

Elena Udrea spune că nu a vrut să fugă din România: Mă duceam în Grecia la medic. Vreau să mai fac un copil

Elena Udrea a precizat prin intermediul avocatului său că nu a dorit să fugă din România, ci voia să ajungă în Grecia pentru o procedură medicală pentru a mai face un copil. Avocatul Veronel Rădulescu a reprezentat-o pe Elena Udrea la ÎCCJ, în dosarul de corupție privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din anul 2009, în care a primit în primă fază o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea spune că nu a vrut să fugă din România: Mă duceam în Grecia la medic. Vreau să mai fac un copil

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a dezvăluit, joi, în fața judecătorilor ICCJ presupusul motiv pentru care clienta sa se deplasa către Grecia la momentul capturării sale de către forțele de poliție din Bulgaria.

Astfel, avocatul a explicat într-o replică dată procurorului DNA prezent la ședință că a sa clientă nu ar fi fost pe fugă în acele momente pentru că nu exista o măsură preventivă pe numele său și că în Grecia aceasta ar fi avut o programare la o clinică de specialitate. Elena Udrea susține că făcea de mai mult timp tratament acolo.

„Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic pentru o procedură medicală ca să mai fac un copil”, a spus avocatul Veronel Rădulescu în numele Elenei Udrea.

Avocaţii Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc, deoarece în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Avocaţii au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat. De asemenea, apărarea a arătat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea.

„Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări”, a mai declarat avocatul fostului ministru.

În 2018, avocatul Elenei Udrea a declarat că Elena Udrea a plecat la Atena pentru o procedură medicală

Avocatul Elenei Udrea a declarat şi în 2018 că Elena Udrea a plecat la Atena pentru o procedură medicală. Atunci era vorba de termenul din dosarul privind finanţarea campaniei din 2009. Elena Udrea a fost reprezetată în instanţă doar de către avocaţii săi.

Avocatul Veronel Rădulescu a detaliat atunci că Elena Udrea nu avea obligaţia să fie prezentă la şedinţa de judecată. Şi că fostul ministru se afla la Atena, la o clinică, „pentru anumite proceduri medicale” şi că vizita fusese „programată cu mult timp înainte”. De altfel, în urma acelui tratament a venit pe lume fetița ei și a lui Andrei Alexandrov, Eva Maria.

Ioana Băsescu a venit la ICCJ în procesul în care a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Astăzi, în instanţă a fost prezentă şi fiica fostului președinte al României Traian Băsescu. S-a prezentat însoțită de avocatul său, Dan Apostol.

Un complet de trei judecători de la ICCJ a reluat, joi, dezbaterile în dosarul de corupție în care fostul ministru Elena Udrea și fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, au fost condamnate la pedepse cu executare privind modul în care au participat la finanțarea campaniei prezidențiale din 2009.

În acest dosar, aflat în faza de apel după stabilirea pedepselor la Curtea de Apel București, Elena Udrea nu poate fi prezentă, ea fiind  arestată provizoriu în vederea extrădării în raionul Blagoevgrad din Bulgaria.

Udrea a părăsit țara cu câteva ore înainte de dictarea deciziei în cazul contestației în anulare prin care se cerea desființarea pedepselor definitive din mega-dosarul Gala Bute. În schimb, Veronel Rădulescu a spus că Elena Udrea a părăsit ţara la ora 13.00, ştiind că decizia urma să se anunţe la ora 10.00.