Social

Eliminarea dreptului la pensie! Seniorii care rămân fără venituri

Pensie minimă (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursa foto arhiva companiei

Deputatul Andrei Lupu propune un proiect de lege ce vizează retragerea dreptului la pensie pentru anumite categorii de pensionari. Este vorba despre militari, polițiști și funcționari publici cu statut special, care au fost condamnați penal pentru corupție sau încălcări grave în exercitarea atribuțiilor lor. Această inițiativă este considerată un pas crucial în combaterea corupției în funcțiile publice și în domeniul militar.

Deputatul Lupu subliniază necesitatea sancționării ferme a încălcărilor legale. Acesta consideră eliminarea drepturilor de pensie pentru această categorie ca fiind esențială pentru societate. Statisticile furnizate de Direcția Generală Anticorupție subliniază creșterea cazurilor de corupție în rândul lucrătorilor din MAI. Statistica evidențiază importanța unor măsuri decisive.

Proiectul mai trebuie să parcurgă etape legislative înainte de a fi adoptat,. Dacă va fi aprobat de Parlament, va reprezenta un avans semnificativ în combaterea corupției în rândul militarilor și funcționarilor publici cu statut special. Propunerea legislative se aliniază deja cu prevederi similare existente în lege pentru membrii Parlamentului și magistrați condamnați pentru infracțiuni similare, potrivit DailyBusiness.