Social

Elon Musk conduce Twitter cu o mână de fier! Obligatoriu de știut de toți românii cu cont

Elon Musk, CEO Twitter și Tesla

Elon Musk a luat o mulțime de decizii controversate de când a preluat controlul asupra Twitter. Pe plan social, el a agitat apele atunci când a deblocat contul lui Donald Trump. Amintim că fostul președinte american a primit interdicție permanentă pe acest site după ce postările sale i-ar fi încurajat pe susținătorii lui la președinție să ia cu asalt Capitoliul, atac care s-a soldat cu victime. De asemenea, Musk a concediat peste 6.000 de persoane de când a preluat frâiele rețelei de socializare.

Omul de afaceri sud-african se laudă cu performanțele companiei, dat fiind că profiturile rămân ridicate, chiar dacă numărul angajaților a scăzut la 1.500 după restructurări. În schimb, angajații și foștii angajați s-au plâns în repetate rânduri de condițiile draconice de muncă. Iar acum, CEO-ul implementează o nouă schimbare la nivelul rețelei de socializare. Toți românii care folosesc platforma trebuie să știe.

În ce constă schimbarea

Pentru prima dată în istoria Twitter, utilizatorii obișnuiți vor putea să genereze venituri. Va exista un buton în partea de jos a fiecărui profil, iar prin apăsarea lui, va fi posibil ca fiecare nou abonat să creeze bani pentru cel pe care-l urmăresc cu sfințenie. Elon Musk este de asemenea hotărât să sprijine micile afaceri ale creatorilor de conținut de pe această platformă, indiferent de domeniul în care activează sau tipul de produse și servicii pe care le comercializează.

„Asta înseamnă 70% pentru abonamentele pe iOS şi Android (care taxează 30%) şi ~ 92% pe web (ar putea fi mai bine, în funcţie de procesorul de plăţi)”, a spus afaceristul despre inițiativă și despre felul în care utilizatorii Twitter pot câștiga bani de pe urma abonamentelor pe care le au de la diverși alți participanți la rețeaua de socializare. Declarația miliardarului a fost citată de Fanatik.

Aceasta este una dintre puținele modifcări bine primite de comunitatea Twitter. Amintim că în trecut, Musk a adus în discuție proiecte precum statutul de membru premium, care necesita plata unei sume pentru a avea un cont verificat. De asemenea, cei care se opun lui Donald Trump au fost scandalizați de hotărârea lui Elon Musk de a-l readuce pe platforma unde fostul președinte a creat cele mai aprinse controverse. Totuși, Trump nu s-a realăturat Twitter, ci a continuat să-și gestioneze propria rețea de socializare, Truth Social.

Elon Musk este optimist

Afaceristul a intrat cu mare încredere în gestiunea platformei Twitter. El a declarat „Puteți părăsi platforma noastră oricând. Ușor de intrat, ușor de ieșit”, indicând că nu se simte amenințat de scăderea numărului de utilizatori.

„În funcţie de modul în care decurg lucrurile, dacă tendinţele actuale continuă, cred că am putea fi…la un flux de numerar pozitiv în acest trimestru, dacă lucrurile continuă să meargă bine”, a mai spus el. Miliardarul consideră că afacerea merge de minune, chiar dacă 6.000 dintre cei 7.500 de angajați au fost disponibilizați într-un ritm record.